Crypto update: prijs Bitcoin vlak, rally altcoins. Ripple en Cardano nieuws

Tech Robert Kroes 11 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd. Wij leggen dan de live Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 cryptomunten vast. Daarnaast bekijken we het nieuws dat de koers van Ripple (XRP) en Cardano (ADA) omhoog stuwt in deze crypto rally.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin vlak, bull rally prijzen andere crypto munten

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 39.324,58 ($ 46.113,33). Dit is 1,34% hoger dan gisteren en ook fors hoger dan tijdens de crypto koersverwachting die we maandag publiceerden.

Ondanks dit resultaat is de Bitcoin prijs vlak in vergelijking met de rally die we nu bij de altcoins zien. We zien namelijk voor de live prijzen van de top 25 cryptomunten met uitzondering van de stable coins alleen groene resultaten op het bord staan. Snelste stijger is Polygon (MATIC), dat 20,30% stijgt in 24 uur. Op de site van Tradeincrypto.com zien we veel meer stijgingen met dubbele cijfers als we de live cryptokoersen bekijken.

Cardano (ADA) jaagt altcoin rally aan met pikant nieuws

Cardano (ADA) is momenteel de aanjager van de koersstijgingen van de altcoins. Dit komt omdat topman Charles Hoskinson inmiddels heeft aangekondigd dat hij aanstaande vrijdag bekend gaat maken wanneer de Alonzo update plaats gaat vinden. Met deze Main-net launch zorgt hij ervoor dat Cardano (ADA) klaar is voor de mainnet launch. In een YouTube stream gaat hij in op de details van het project. In de tussentijd kon Hoskinson het niet laten om zijn concurrent op het gebied van smart contracts, Ethereum (ETH), even te triggeren in een interview. Hij stelt namelijk dat de munt die hij zelf mede oprichtte zichzelf langzaam killt door allerlei interne factoren. Hij ziet dan ook een eind aan het potentieel en dat verwacht hij rond 2023.

Dat is nogal een fikse stelling en vooralsnog presteert Ethereum beter dan Cardano. Toch blijven investeerders enthousiast over de toekomstige koersontwikkeling van Cardano (ADA). Zo wordt de munt getipt om in te investeren en bevestigen steeds meer analyses dat een koers van $ 5,- in het verschiet ligt. In dat geval is er een enorm rendement mogelijk ten opzichte van de huidige koers. Dat de munt nu al 15% stijgt bevestigt het vertrouwen van de investeerders. Dit zien we ook terug in de Cardano (ADA) prijs analyses.

Gaat Ripple (XRP) ook profiteren van de prijs rally?

Een van de andere cryptomunten die lijkt te profiteren van de prijsrally is de Ripple (XRP).  Allereerst lijkt er namelijk een schikking op komst in de slepende rechtszaak met de SEC. Ripple (XRP) heeft namelijk een motie ingediend die ervoor moet zorgen dat bepaalde bewijsstukken in de procedure verzegeld worden. Hiermee zou met name de SEC gespaard worden omdat in deze documenten diverse persoonlijke zaken benoemd worden.

Daarnaast zien we dat de Ripple correlatie vertoont met de Bitcoin. Zolang de Bitcoin stijgt is er dus reden om aan te nemen dat er ook ruimte is voor stijging van de Ripple.

Daarnaast zijn er diverse technische indicatoren die erop duiden dat de Ripple (XRP) met wel 300 % kan stijgen. Daarmee zou de munt natuurlijk voor verdere impuls van de rally kunnen zorgen. De prijsstijging van 8,95% is een indicator dat handelaren in ieder geval vertrouwen hebben in de ontwikkeling van de koers.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen