Crypto update: prijs BTC & crypto daalt. FED, Merge en NL nieuws

Crypto Robert Kroes 18 aug 2022
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna analyseren we waarom de crypto markt daalt. Vervolgens staan we stil bij bijzonder nieuws over de Ethereum (ETH) Merge update. Tot slot bekijken we hoe Nederland een bijdrage levert aan de bestrijding van cryptocrime.

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen top 25 crypto dalen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin (BTC) prijs EUR 22.780.90 ($  23.373,27). Dit is 2,02% lager dan gisteren rond deze tijd en ook lager dan tijdens onze Bitcoin update van vanmiddag.

Daarnaast zien we dat ook de prijzen van de meeste crypto uit de top 25 dalen. Er zijn naast de stable coins slechts enkele munten die een winst noteren. De grootste winst is momenteel met + 2,94% voor Leo Token (LEO). Dogecoin (DOGE) noteert met -7,57% het grootste verlies. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Crypto in mineur door vrijgeven notulen FED-vergadering

Het laatste rentebesluit van de FED viel mee en dat zorgde voor een bull-run in crypto. Nu zijn de notulen van de vergadering waarin het rentebesluit werd genomen vrijgegeven. Wat daarin te lezen valt maakt investeerders onzeker en dat zien we terug in de crypto koersen.

Dit komt met name door de aankondiging van de FED dat zij in blijven zetten op renteverhogingen om de inflatie te beteugelen. Sterker nog, men overweegt sterke rentestijgingen dan de 0,75% die we in juli zagen. Daarop werd door de financiële markten verschillend gereageerd.

De Dow Jones en Nasdaq stegen kort na de opleving, maar daalden daarna weer. De cryptomarkt daalde na de bekendmaking en er is op dit moment nog geen teken van herstel. Aangezien het volgende rentebesluit (pas) in september bekend gemaakt gaat worden is het de vraag hoe structureel de vrees van investeerders is.

ETH devs en Grayscale temperen verwachting voor Ethereum (ETH) Merge update

De verwachtingen omtrent de aankomende Merge update van Ethereum (ETH) zijn hoog gespannen. Misschien zelfs wel te hoog, want het dev team van Ethereum (ETH) publiceerde een update op haar site die het enthousiasme flink kan temperen.

Zij kondigen namelijk aan dat de Ethereum Merge update geen invloed zal hebben op de schaalbaarheid van het netwerk. Ook zal de Merge update er niet voor zorgen dat de transactie-fees dalen. Nu zijn deze 2 problemen dé grote kritiekpunten als het om Ethereum (ETH) gaat, dus kondigt het team aan dat deze in volgende updates worden aangepakt.

Ook investeerder Grayscale uitte zorgen over de transitie van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake. Zij richten zich met name op de andere tokens die op het Ethereum netwerk draaien. Hoe zullen transacties met die tokens gevalideerd worden na de Merge?

Ook maken zij zich zorgen over een eventuele hard-fork, waarbij de blockchain opgedeeld wordt in een PoW deel en een PoS deel. Zo vraagt men zich af hoe het bij stable coins die in smart contracts zijn vastgezet mogelijk blijft om deze na een hard fork te claimen. Zij vrezen dan ook voor een verkoopgolf en dat kan een fikse impact hebben. Zo opereert onder andere de grootste stable coin, Tether (USDT) op de Ethereum blockchain. Vooralsnog hebben de devs geen specifieke oplossing gedeeld, maar gaan analisten ervan uit dat deze er wel is.

Nederland levert crypto crime verdachte uit aan Amerika

Nederland draagt weer een steentje bij aan het tegengaan van crypto crime. Het Amerikaanse ministerie van financiën maakte namelijk vanavond bekend dat ons land een 29-jarige Russische crypto crimineel heeft uitgeleverd aan Amerika. Dit is volgens het persbericht eerder deze week gebeurd en de verdachte is inmiddels al voorgeleid.

De Russische crypto boef wordt ervan verwacht opbrengsten van aanvallen met ransomware (zogenaamde gijzelingssoftware die data blokkeert met een paswoord dat je alleen kunt krijgen als de criminelen een bedrag in crypto betaalt) te hebben witgewassen. Als hij schuldig wordt bevonden kan hij veroordeeld worden tot maximaal 20 jaar cel.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen