Crypto weekend special: deze cryptomunten zijn (g)een investeringstip

Tech Robert Kroes 7 aug 2021
Leestijd: 4 minuten

In het weekend bekijken we altijd een bijzondere ontwikkeling in de markt. Deze keer zien we hoe analisten diverse cryptomunten tippen voor hoog rendement. Welke crypto investeringstips delen zij voor augustus? Ook zien we één bekende cryptomunt die juist afgeraden wordt. Wat adviseert men over de Bitcoin? Wij zetten de visie van analisten op een rij.

Voordat we aan de crypto tips beginnen bekijken we eerst de actuele stand op de cryptomarkt. Wat is de live Bitcoin prijs en wat zijn de actuele prijzen voor de top 25 cryptomunten?

Prettig weekend: prijs Bitcoin en prijzen cryptomunten schieten omhoog

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 37.030,03 ($ 43.540,55). Dit is 7,23% hoger dan gisteren rond deze tijd en ook fors hoger dan toen de Amerikaanse markt gisteren sloot.

Ook de andere cryptomunten uit de top 25 zijn het weekend goed begonnen. We zien alleen groene koersen op het bord en veel cryptomunten noteren de winst in dubbele cijfers. Grootste stijger van het moment is InternetComputer (ICP), dat een winst van 27,81% noteert. Uiteraard kun je op de site van Tradeincrypto.com 24 uur per dag dus ook het hele weekend de Bitcoin prijs en prijzen van alle cryptomunten live volgen.

Vraag is natuurlijk welke cryptomunten getipt worden als investering voor (de rest van) augustus.

Gaat Bitcoin richting $ 50.000,-?

De Bitcoin prijs stijgt weer sterk en dat leidt tot beweging in de technische modellen. Met deze koersstijging lijkt namelijk de bandbreedte tussen $ 30.000,- en $ 40.000,- gebroken. De volgende technische weerstand ligt volgens deze analisten op $ 45.000,-, maar men ziet dat er nog steeds veel Bitcoin van de beurs gehaald wordt. Dit betekent dat men verdere koersstijgingen verwacht. Daarmee zou ook de komende weerstand gebroken kunnen worden en ligt de koers richting $ 50.000,- open. Volgens deze analisten is dat een reële koersdoelstelling.

Naast de Bitcoin zijn er meer investeringstips te ontdekken.

Enorme vraag naar Cardano (ADA) leidt tot gigantisch potentieel; crypto klapper?

Door de Alonzo hard fork hebben beleggers steeds meer interesse in Cardano (ADA). Dit leidt tot een fikse prijsstijging. De huidige prijs is $ 1,459 en dat is een prijsstijging van 6,51% ten opzichte van gisteren. Toch lijkt dit nog maar het begin. Analisten zien namelijk ruimte voor een verlengde rally.

Dit heeft alles te maken van de goedkeuring die Cardano (ADA) kreeg om genoteerd te worden op Japanse beurzen. Aangezien de regelgeving daar het strengst is geeft dit een boost in vertrouwen in deze cryptomunt. Daarbij is 70% van de voorraad Cardano (ADA) momenteel vastgezet, waardoor er een supply squeeze ontstaat. Dit leidt tot zeer positieve verwachtingen en positieve technische statistieken. Zo ziet analist Guy van Coin Bureau de koers aan het eind van het jaar op $ 4,- tot $ 5,- uitkomen.

ChainLink (LINK) blijft favoriet bij veel analisten

Een andere favoriet is ChainLink (LINK). De munt wist vorig jaar al te verrassen met enorme koerswinsten en ook dit jaar is de munt populair. Die populariteit gaat zelfs zover dat er een heuse gemeenschap ontstaat die zichzelf Link Mariniers noemt. Daarmee is de munt echter niet te onderschatten, want inmiddels gebruikt Google ChainLink (LINK) om een hybride blockchain te bouwen op Google Cloud. Daarbij ontwikkelt men een nieuwe toepassing voor smart contracts, de zogenoemde Keepers en zet men in fraudepreventie in crypto.

Hiermee is het vertrouwen in de cryptomunt groot. Ook hier zien we dat terug in de Chainlink (LINK) statistieken en verwacht men mooie rendementen in augustus en later in het jaar.

Ethereum (ETH) vraagt aandacht: top of flop?

Na de London hard fork loopt de prijs van Ethereum (ETH) snel op richting de $ 3.000,- en dat is een sterke weerstand. Als deze door het enthousiasme gebroken wordt ziet men twee scenario’s. Het positieve secenario is dat de bulls massaal instappen uit angst om verdere winst te missen en zo de prijs richting het hoogste punt in 90 dagen te drijven, waarmee de koers richting $ 3.500,- gaat. Aan de andere kant zou men kunnen kiezen voor winstneming en zou er een terugval naar $ 2.600,- kunnen komen. Daarom is het verstandig de Ethereum koers en statistieken goed te volgen.

Deze klassieke crypto kan je volgens analisten beter overslaan

Bij al deze positieve geluiden hoort ook een kanttekening. Deze is voor Ethereum Classic (ETC). Hier zien analisten juist dat de cryptomunt vecht met een weerstand op $ 55.58. Deze heeft al 3 keer de koersstijging van de munt gestopt. Nu zou het kunnen dat 4 x scheepsrecht is. Er is dan ruimte om door te stijgen tot $ 62,05. Men acht deze kans echter niet te groot en ziet ook geen ruimte voor verdere stijging. Analisten waarschuwen dan ook voor een correctie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen