Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 24/01/2018

CryptoCelebrities: je kunt nu beroemdheden kopen met Ethereum

De meeste investeerders zien cryptocoins puur als handeltje. Snel winst maken door te profiteren van de grote hype. Volgens de Autoriteit Financiële Markten (AFM) zijn er maar liefst 135.000 Nederlanders die al in cryptocurrency hebben geïnvesteerd. Meestal gaat het dan om Bitcoin. Volgens de instantie moet die groep voor zichzelf beschermd worden. Hier lees je meer over het verbod dat AFM voorstelt. Maak kennis met CryptoCelebrities.

CryptoCelebrities: handelen in beroemdheden

Maar juist als je verder kijkt dan de korte termijn, wordt het pas echt interessant. We hebben in ons cryptodossier al tientallen coins besproken. De ene munt wil transacties in het bankenwezen versnellen, de ander gaat de euro vervangen en een derde digitale munt richt zich volledig op ontwikkelingslanden. Allemaal even legitieme doch totaal verschillende doeleinden. Aan de oppervlakte ziet men enkel de potentiële winst, maar juist die winst hangt van die basis af, het doel.

Ethereum ether Cryptocoin

CryptoCelebrities is een sympathiek voorbeeld van die mogelijkheden en diversiteit. Heb je altijd al Emma Watson en Donald Trump in je bezit willen hebben? Dat kan dankzij CryptoCelebrities. De toepassing is gebouwd op de Ethereum blockchain. Dat is immers de grote kracht van Ethereum, zoals we je hier uitleggen. Andere ontwikkelaars kunnen hun eigen slimme contracten en toepassingen ontwikkelen, op basis van de technologie.

Dat is precies wat de makers van CryptoCelebrities hebben gedaan. Het gaat om een blockchain-game waarin je Ethereum (ETH) kunt gebruiken om virtuele beroemdheden te kopen. Inclusief de bedenker van Ethereum, Vitalik Buterin. Met een twist: net zoals in het echt is er maar een Emma Watson. Heeft een ander Trump al gekocht voor 10 ETH? Dan kan jij de virtuele president alsnog kopen, zolang je maar meer betaalt. De huidige eigenaar kan je bod dan niet weigeren.

CryptoCelebrities Ethereum

Opbieden met Ethereum

Het is dus een soort opbieden, op een ludieke manier. Vergeet echter niet dat er echt geld mee gepaard gaat. Ethereum is op het moment van schrijven ongeveer 1000 dollar waard. Donald Trump is ondertussen al 29 keer verhandeld. De hoogste bieder heeft er maar liefst 13,74 ETH voor betaald. Dat is dus meer dan 13.000 dollar.

De prijsverhogingen liggen vast. De prijzen blijven tot de 1 ETH verdubbelen. Een beroemdheid van die jij voor 0.2 ETH hebt gekocht, kan weer van jou gekocht worden voor 0.4 ETH. Na 1 ETH wordt de prijs steeds minder verhoogd. Uiteindelijk moet je er steeds 15 procent bovenop leggen als koper. Dat is maar goed ook, anders was dit spelletje snel afgelopen.

CryptoCelebrities Ethereum

Een twist

Vanaf  maart is er een twist: een klein percentage van elke aankoop gaat naar de beroemdheid zelf. Diegene kan vervolgens kiezen om het geld zelf te innen, of het allemaal aan een goed doel naar keuze te schenken. Een mooie manier om geld te verzamelen voor een goed doel, of juist een slim stukje marketing van CryptoCelebrities. Het is maar net hoe je het bekijkt.

Het wordt interessant om te zien hoe dit experiment de komende weken gaat verlopen. Vroege vogels hebben snel winst gemaakt door grote beroemdheden te kapen. Maar wat gebeurt er op de lange termijn? De prijs gaat immers alleen maar omhoog. Check hier vijf redenen om (niet) Ethereum te kopen. Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor meer van dit soort nieuws.

Reageer op artikel:
CryptoCelebrities: je kunt nu beroemdheden kopen met Ethereum
Sluiten