Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 2 jan 2018

Dit was de snelst groeiende cryptocoin van 2017 (Bitcoin staat niet eens in top 10!)

Als het over cryptocoins gaat, dan heeft men het bijna altijd over Bitcoin. Dat is immers het meest mainstream voorbeeld, een munt waar alle aandacht naar uit gaat. Bovendien is Bitcoin per coin ook het meeste waard: meer dan 15,000 dollar. Toch is het niet de snelst groeiende cryptocoin van het afgelopen jaar. Sterker nog, Bitcoin (BTC) staat niet eens in de top 10! Ripple is absoluut de grote winnaar van 2017.

De snelst groeiende cryptocoin van 2017

Groei is relatief. Stop je tien euro in Bitcoin, dan wil je weten hoe hard de munt de komende tijd groeit. Niet hoeveel de munt per se waard wordt. Dan heb je liever een cryptocoin die van 0,20 euro naar 0,80 euro groeit, dan een cryptocoin die van 12,000 dollar naar 15,000 dollar gaat. Met de eerste maak je namelijk 30 euro winst, de tweede 2,50 euro. Vergeet dat niet wanneer je investeert.

Ripple XRP Cryptocoin

Andere belangrijke tips vind je in ons cryptocoin-dossier. Daar leggen we je ook uit wat je absoluut moet doen voor je coins koopt, zodat ze niet gestolen kunnen worden. Ook vind je er de top tien cryptocoins van 2017.

Maar goed, terug naar Bitcoin. De digitale munt steeg in 2017 met meer dan 1,000% in waarde. Een bizarre prestatie, maar de rest van de cryptomarkt doet het minstens net zo goed. Sterker nog, BTC staat dus niet eens in de top 10 van snelst groeiende munten. Wie er op nummero 1 staat? Dat is natuurlijk Ripple, de grote winnaar van 2017. Ook komen er andere minder bekende namen voorbij:

Cryptocoin groei 2017 Ripple

Niet Bitcoin, maar Ripple XRP is de grote winnaar

Je ziet cryptocoins zoals Dash, NEM en Ardor zelden voorbij komen. Toch had je als investeerder het afgelopen jaar meer winst met die ‘kleine’ coins gemaakt, dan met Bitcoin (BTC). maar goed, dat is achteraf makkelijk praten. Wat zijn bijvoorbeeld de kleine veelbelovende coins van 2018? Dat weten we nog niet, al helpen we je op weg in ons dossier. De top 10 bestaat ook uit munten die op de Blockchain van andere coins worden verhandeld.

Filter je die weg, en pak je dus puur en alleen op zichzelf staande cryptocoins, dan ziet de top 10 er zo uit:

Cryptocoin groei 2017 Ripple

Ripple (XRP) was dus de grote winnaar, met een waardestijging van maar liefst 36,000%! En dat terwijl men erover twist of je XRP überhaupt een cryptocoin mag noemen. In dit artikel leggen we je uit wat Ripple zo uniek maakt, en waarom men daarover twist.

Cryptocoin groei 2017 Ripple

Stuk voor stuk blijven het groeipercentages waar ze in andere sectoren enkel van kunnen dromen. Volatiliteit blijft een zeer groot probleem, en men blijft roepen dat het allemaal een grote bubbel is. Een bubbel die Ripple juist kan overleven. Er gaan slachtoffers vallen in de komende jaren. Welke munten de strijd overleven, blijft een intrigerend vraagstuk. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit was de snelst groeiende cryptocoin van 2017 (Bitcoin staat niet eens in top 10!)
Sluiten