Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 5 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Europa werkt aan wetgeving cryptocurrencies waar gebruikers niet blij mee zullen zijn #bitcoins

De Britse regering wil dat de EU het toezicht voor cryptocurrencies gaat aanscherpen. Een nieuwe Europese wet moet het witwassen en financieren van terrorisme tegengaan.

Cryptocurrencies onder de loep

Veel overheden zijn wantrouwend over cryptocurrencies. Dit wantrouwen komt vooral voort uit de angst voor bubbels en economische destabilisatie. Hierom werkt Europa nu aan een wet die de potentie voor het witwassen van geld met de digitale valuta, het financieren van terroristische ondernemingen of het dealen van drugs moet tegengaan. Een strengere regulering vanuit de EU zal betekenen dat handelaars in cryptocurrencies onder een streng toezicht zullen vallen.

De Britse staatssecretatis van Financiën, Stephen Barclay, heeft gezegd dat de Britse regering in de EU bezig is met onderhandelingen om dit strengere toezicht te realiseren. Barclay vertelde The Guardian dat er op dit moment weinig bewijs is dat de virtuele munten worden gebruikt voor witwaspraktijken.

Toch denkt hij dat dit risico zal groeien en dat de cryptocurrencies wel kunnen worden gebruikt om internetcriminaliteit mogelijk te maken. Een strenger toezicht moet dit tegen gaan.

cryptocurrency

Weinig anonimiteit meer voor gebruikers

De wet waar nog aan wordt gewerkt zal ervoor zorgen dat de handel in de virtuele munten onder het regime van de antiwitwasrichtlijn worden gebracht. Handelaren worden dan verplicht om hun identiteit openbaar te maken. Daarnaast moeten handelsplatforms zich aan strenge regels houden met betrekking tot het in kaart brengen van de identiteit van hun klanten, en het melden van verdachte transacties.

Deze nieuwe maatregelen zullen wat pijn gaan doen bij gebruikers van de digitale munten, aangezien anonimiteit een van de belangrijke redenen is waarom veel mensen er gebruik van maken.

Ethereum Ether Cryptocoin Blockchain

De verwachting is dat de nieuwe Europese regels over het toezicht op cryptocurrencies in de komende paar maanden van kracht zal worden.

Wil je meer weten over de verschillende cryptocurrencies? Check dan ons cryptocoindossier voor informatie over Bitcoin, Ripple en meer!

Investeren in cryptocoins doe je geheel op eigen risico, WANT.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor mogelijke resulterende financiële schade. Meer veelbelovende coins en tips vind je in ons cryptocoins dossier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Europa werkt aan wetgeving cryptocurrencies waar gebruikers niet blij mee zullen zijn #bitcoins
Sluiten