Ilona Braam
Ilona Braam Cryptocoins 17 sep 2018

Bitcoin horrorfilm: beleef de dodelijke kant van investeren

Zoals we weten is de cryptomarkt behoorlijk volatiel en als je coins hebt gekocht, kan het op en neer gaan van je cryptocurrencies voor een ware horror ervaring zorgen. En dat is precies wat de filmmaker Alex J. Mann probeert over te brengen mijn zijn korte horrorfilm Crypto. Krijg je er al nachtmerries van?

Horrorfilm dicht bij huis

Sommige mensen houden ervan om naar horrorfilms te kijken om een adrenalinestoot te krijgen, terwijl ze zelf gelukkig niet echt in gevaar zijn. Anderen leven zich weer helemaal in en houden van de verschillende emoties die ze daarbij voelen, welke  ze in het echte leven niet zo gauw zouden ervaren. Hoe dan ook zijn horror films behoorlijk populair, maar ze worden extra eng als je naar iets kijkt dat jou ook best zou kunnen overkomen.

Crypto horrorfilm Alex J. Mann

Moorddadige cryptocurrencies

Daarom is Crypto misschien wat minder fijn om te bekijken als je zelf ook bezig bent met cryptocurrencies. Het neemt je terug naar al die momenten van vreugde en horror, veroorzaakt door die steeds veranderende waarde van je coins. In de film van Mann beleef je deze momenten mee met een Bitcoin investeerder. Waar hij in eerste instanties denkt zich Lamborghini’s te kunnen veroorloven, neemt zijn leven toch wel een heel andere en vooral vreemde wending.

Hoewel de cryptocurrencymarkt de afgelopen paar jaren behoorlijk is gegroeid, lijkt deze groei de laatste tijd toch wat te stagneren. Volgens Ethereum oprichter Vitalik Buterin zullen we zo’n dramatische groei niet nogmaals meemaken, maar zou hij zijn top al hebben bereikt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Fast Company

Reageer op artikel:
Bitcoin horrorfilm: beleef de dodelijke kant van investeren
Sluiten