Ilona Braam
Ilona Braam Pop-Culture 29 dec 2017

Heb je cryptocoins zoals Bitcoin? Dan zijn dit jouw vijf goede voornemens voor 2018

Dit jaar zijn veel mensen begonnen met het kopen van cryptocurrency. Er komt echter veel meer bij kijken dan de meeste mensen zich realiseren. Als jij inderdaad ook pas bent begonnen met digitale valuta, zoals Bitcoin of Litecoin, hebben we vijf goede voornemens voor je voor volgend jaar. Hiermee blijven je coins veilig en laat je je niet belazeren.

Leer nu eens eindelijk goed hoe het allemaal zit

Het kan dat je al een tijdje bezig bent met Bitcoin of een andere cryptocurrency, maar nog steeds eigenlijk geen idee hebt van hoe het allemaal precies werkt. Toch is het belangrijk dat je je wel gaat verdiepen in de precieze werking van cryptocurrency, zodat je beter weet in te spelen op veranderende omstandigheden en bijvoorbeeld weet hoe je je bitcoins veilig kunt houden. Koop eens een paar “For Dummies” boeken en verdiep je erin.

cryptocurrency

Laat je cryptocurrency niet hangen op beurzen

Veel mensen gebruiken beurzen als een soort wallet en laten daar hun bitcoins staan. Hoewel het lekker makkelijk is, riskeer je wel dat je je bitcoins op een gegeven moment kwijt raakt. Beurzen zijn namelijk geliefde doelwitten van hackers en behoorlijk wat beurzen zijn dit jaar alleen al gehackt. Mensen die al een tijdje bezig zijn met cryptocurrency kunnen zich vast de hack van de Mt. Gox beurs herinneren in 2014, waarbij 850.000 bitcoins werden gestolen.

cryptocurrency beurs

Gebruik een hardware wallet

Waar moet je je geld dan wel laten? In je wallet natuurlijk. Maar pas wel op, want ook wallets kunnen gehackt worden. Als je je wallet op je computer of smartphone houdt, is er ook een redelijke kans dat hackers ermee vandoor gaan. Zo werden er in september maar liefst 973 coins uit iemands Ethereum wallet gestolen. De gedupeerde gebruikte de mobiele Jaxx wallet. Een veiligere optie is om gebruik te maken van een hardware wallet in plaats van een software wallet. Bij een hardware wallet is het moeilijker om data uit de wallet te krijgen en heb je bijvoorbeeld geen last van computer virussen.

KeepKey hardware wallet

Pas op voor piramidespelen

Als je bezig bent met cryptocurrency doe je dat waarschijnlijk niet alleen om de spanning, maar is het de bedoeling dat je ook geld eraan verdient. Daar zullen mensen helaas misbruik van proberen te maken. Op veel websites die te maken hebben met cryptocurrency, kom je reclames tegen die je bergen met coins beloven. Meestal moet je geld inleggen en wordt een gegarandeerd percentage aan winst beloofd. Hier een daar krijgt iemand ook daadwerkelijk geld, maar vaak gaat het om een soort piramidespel dat weer snel in elkaar stort. Het resultaat is dan dat de site verdwijnt en je je inleg kwijt bent.

piramidespel

Raak niet in paniek

Cryptocurrency staan erom bekend om enorm in waarde te fluctueren en om hierbij extreme waardes te kunnen hebben. De waarde is dus altijd in beweging en het is dus ook niet nodig om in paniek te raken, wanneer je bitcoins opeens in waarde dalen. Weersta de neiging om meteen alles te verkopen en wacht het gewoon rustig af. Er is namelijk een grote kans dat de waarde gewoon weer zal stijgen. Let wel op of er geen extreme omstandigheden aan de hand zijn. Als er bijvoorbeeld een nieuwe technologie is ontwikkeld waardoor bitcoins opeens verouderd zijn, is het misschien wel tijd om van ze af te komen.

Hoewel het hele cryptocurrency verhaal best saai kan zijn, heeft Camsoda geprobeerd om het allemaal net wat aangenamer te maken. Met hun Bitcast Platform kun je interactieve seksspeeltjes koppelen aan je coins, welke reageren op de actuele waarde van je cryptocurrency.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Heb je cryptocoins zoals Bitcoin? Dan zijn dit jouw vijf goede voornemens voor 2018
Sluiten