Het eerste cryptocurrency vliegveld komt eraan #Bitcoin

Cryptocurrency lijken de wereld te verdelen in twee kampen. Er zijn landen die van de digitale valuta af willen en deze soms zelfs verbieden en blijkbaar zijn er ook landen die cryptocurrency met open armen ontvangen en in het dagelijkse leven willen incorporeren. Australië blijkt onder de laatste categorie te vallen. Het vliegveld in Brisbane (BNE) wordt namelijk binnenkort omgetoverd tot het eerste cryptocurrency vliegveld op aarde.

Brisbane stad van de cryptocurrency

Het Brisbane vliegveld werkt samen met de startup Travelbybit om het cryptocurrency betalingssysteem te implementeren. Via Travelbybit zullen reizigers op het vliegveld kunnen betalen met onder andere Bitcoin, Ethereum en Dash. Travelbybit is in Brisbane sowieso al druk geweest met het integreren van cryptocurrency in het dagelijkse leven. Het bedrijf heeft al een klein netwerkje van verkooppunten in de stad weten te creëren, waar je met je digitale coins kunt betalen. Meer dan 20 winkels zouden al cryptocurrency als betaalmiddel accepteren.

Vliegveld Brisbane

Vliegveld logische plaats voor cryptocurrency

Roel Hellemons, Brisbane Airport Corporation (BAC) General Manager Strategic Planning and Development geeft aan dat ze trots zijn om het eerste cryptocurrency vliegveld in de wereld te worden in samenwerking met en klein en lokaal bedrijf zoals Travelbybit.

Het zou ook nog maar het begin zijn van cryptocurrency in deze sector. Op zich is de reis sector natuurlijk een ideale plek om cryptocurrency te gebruiken. Hoewel we in de EU met euro’s kunnen betalen, moet je toch ander geld zien te bemachtigen wanneer je naar landen buiten de EU afreist. En je weet dat je altijd op de een of andere manier toch opgelicht wordt wanneer je geld omwisselt of met je pasje betaalt. Maar als je gewoon met je bitcoins kunt betalen is het een stuk makkelijker en hoef je niet moeilijk te doen.

De tijden veranderen en wie weet hoe vliegvelden er in de nabije toekomst uit zullen zien. Brisbane maakt een begin met cryptocurrency betalingen en LG lijkt vliegvelden te willen bevolken met robotten. Eerder onthulde de techgigant al de Airport Guide Robot om mensen te vertellen waar ze heen moeten. Tijdens CES 2018 onthulde het bedrijf nog meer robots om op vliegvelden te werken.

Coin Telegraph

Reageer op artikel:
Het eerste cryptocurrency vliegveld komt eraan #Bitcoin
Sluiten