‘De cryptocurrencymarkt staat er beter voor dan een jaar geleden’

Als je vorig jaar in Bitcoin hebt geïnvesteerd, is de kans groot dat het al een tijdje voelt alsof je op een emotionele achtbaan zit. Vorig jaar steeg de waarde van Bitcoin vanaf januari tot december meer dan 2150 procent, wat voor euforie gezorgd moet hebben. Dit jaar lijkt het wat grimmiger en is de waarde zelfs naar een behoorlijk dieptepunt gedaald. Je zou kunnen denken dat het slecht gaat met Bitcoin en de rest van de cryptomarkt. Changpeng Zhao, de oprichter en CEO van de cryptocurrency exchange Binance, is echter van mening dat de cryptocurrencymarkt er nog steeds goed voor staat en zich zelfs in een betere positie zou bevinden dan vorig jaar.

Handelsvolume Bitcoin behoorlijk gestegen

Dat geeft Zhao aan in een gesprek met de  cryptocurrency researcher en journaliste Bianca Chen. Zhao is van mening dat ondanks de turbulente tijden, de cryptocurrency wereld er toch beter voor staat dan vorig jaar met betrekking tot de infrastructuur, prijs, het volume en de algemene interesse. In het gesprek liet Zhao verder weten net te hebben gecheckt en dat het handelsvolume van Bitcoin vorig jaar nog 780 miljoen was, terwijl het nu 3,4 miljard zou zijn.

Bitcoin cryptocurrencymarkt

Infrastructuur cryptocurrencymarkt dit jaar beter

Hoewel cryptomarkt op het moment wat zielig lijkt, heeft Zhao op zich wel een punt met betrekking tot bijvoorbeeld de infrastructuur. Vorig jaar was die nog niet in plaats voor institutionele investeerders. Sinds deze maand bestaat Coinbase Custody echter, een institutioneel platform waar onder ander academische instituties, hedgefunds en pensioenfondsen ook kunnen investeren in verschillende cryptocurrencies.

Steeds meer institutionele interesse

Ook lijken er steeds meer financiële instanties zich met cryptocurrencies in te laten. Onder andere Goldman Sachs en JPMorgan hebben bijvoorbeeld aangegeven met cryptocurrencies aan de gang te gaan om aan de groeiende vraag vanuit hun cliënten te voldoen. Dus wat dat betreft ziet de toekomst van de cryptocurrencymarkt er inderdaad wat zekerder uit dan vorig jaar. Hopelijk zien we de waardes van de cryptocoins binnenkort dan ook weer stijgen. Het is nog even afwachten. Dit jaar is het wel voor het eerst sinds zeven jaar dat Bitcoin is gedaald in het tweede kwartaal.

CCN

Reageer op artikel:
‘De cryptocurrencymarkt staat er beter voor dan een jaar geleden’
Sluiten