Bitcoin en rest cryptomarkt wordt in 2018 eindelijk volwassen

Het is geen geheim dat de cryptocurrencymarkt behoorlijk wispelturig is en dat je zo rijk kunt zijn, om een maand later weer in armoede te vervallen. Volgens Adrian Lai, medeoprichter van de cryptorrency investeringsfirma Orichal Partners, wordt de cryptomarkt dit jaar echter een stuk volwassener. Hierdoor zouden cryptocurrencies minder volatiel worden en zouden er veel meer coins verhandeld worden door institutionele investeerders.

Geen regelgeving en institutionele investeerders

Lai beschrijft de hoogtes op de cryptocurrencymarkt van vorig jaar en de drastische daling van begin dit jaar als irrationeel. Hij gelooft dat deze onstuimigheid te maken heeft met het feit dat er geen regelgevend overzicht is met betrekking to cryptocurrencies.

Ook zou het feit dat er nauwelijks institutionele investeerders zijn niet meehelpen.

cryptocurrencymarkt

Meer overzicht trekt meer investeerders Bitcoin

Hij blijft echter optimistisch en is van mening dat daar dit jaar verandering in zal komen. Lai geeft aan dat regelende instanties, zoals overheden, cryptocurrencies niet verbannen, maar proberen de markt beter te reguleren.

Wanneer er een beter overzicht is, zouden grote investeerders, zoals fondsen, ook bereid zijn om geld te investeren in cryptocoins.

Regelgeving cryptocurrencymarkt komt eraan

Op het moment zijn allerlei overheden inderdaad bezig met kijken hoe de cryptocurrencymarkt gereguleerd kan worden. De VS, Japan en Zuid-Korea zijn bijvoorbeeld aan het debatteren over hoe cryptocoins, de blockchain, exchanges en ICO’s in banen geleid kunnen worden. Ook wordt er natuurlijk gekeken naar hoe de coins passen binnen het belastingstelsel.

cryptocurrency investeerders

Steeds meer investeringen van grote bedrijven

Als overheden zich ermee gaan bemoeien, kan het inderdaad zijn dat meer mensen bereid zijn om in cryptocurrencies te investeren. Het is echter de vraag of dit er ook voor zorgt dat de waarde van de coins niet zo drastisch schommelt.

In ieder geval lijkt het erop dat steeds meer grote bedrijven inderdaad geïnteresseerd zijn in cryptocurrencies. Dit jaar zouden er al bijna meer investeringen van grote bedrijven zijn in crytocurrencies dan in heel 2017.

Onder andere Goldman Sachs, Baidu en CICC zijn bezig in de cryptowereld. En zelfs de Rabobank is aan het onderzoeken of ze misschien een cryptocurrency wallet willen integreren in hun online bankieren platform.

Cointelegraph

Reageer op artikel:
Bitcoin en rest cryptomarkt wordt in 2018 eindelijk volwassen
Sluiten