Ilona Braam
Ilona Braam Crypto 7 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Cryptohunt is Pokémon Go, maar dan met cryptocurrency

Toen Pokémon Go in 2016 werd gelanceerd was het onmiddellijk een succes. Aan de ene kant natuurlijk geweldig voor de makers, maar aan de andere kant een groot probleem. Tenminste, volgens de makers van het nieuwe Pokémon spel CryptoHunt. Pokémon Go zou namelijk niet voorbereid zijn op het grote succes en dat zou hun “val” hebben veroorzaakt. De makers van CryptoHunt zijn echter wel voorbereid en voegen nog iets extra’s toe: met CryptoHunt vang je namelijk geen Pokémon, maar schatkisten gevuld met cryptocurrency.

Pokémon Go meets cryptocurrency

CryptoHunt speelt in op de cryptocurrency hype en zou hiermee nog best wel eens groter kunnen worden dan Pokémon Go. Met hernieuwd enthousiasme zouden spelers zich in de nieuwe Pokémon wereld kunnen begeven, maar dan met de extra aantrekkingskracht van echt geld als beloning. In de geldkisten vindt je  Crypto Hunt coins (CH). De coins kun je vervolgens gebruiken via de nog te komen Visa CryptoHunt kaart.

CryptoHunt

Gebaseerd op Ethereum

Crypto Hunt coins zijn ERC20 tokens, waarbij ERC staat voor Ethereum Request for Comments. Dit is een officieel protocol voor het voorstellen van verbeteringen van het Ethereum netwerk en 20 is een uniek voorstel ID nummer. ERC20 definieert een set van regels, waaraan voldaan moet worden.

CryptoHunt

CryptoHunt op de blockchain

Net als bij Pokémon Go is CryptoHunt een augmented reality spel, waarbij je in de echte wereld via je smartphone virtuele poppetjes ziet rondlopen. In het spel houdt Professor Crypto je bezig met vragen en om de antwoorden te vinden moet je rondlopen door de stad. De verschillende game items worden opgeslagen op de welbekend blockchain en als je heel snel bent krijg je allerlei bonussen.

CryptoHunt

Word een echte schatgraver

Vorige maand is de demo al van start gegaan met een aangekocht interface om het CryptoHunt alvast te testen. Voor het echte spel zouden de makers met een eigen design komen. Spelers die nu al bezig zijn met demoversie hebben er baat bij om hun best te doen. Voor het halen van 10 levels krijgen ze een 10 procent bonus in het complete spel. De volledige versie van CryptoHunt zou in juni klaar moeten zijn voor gebruik. Op het moment is de Initial Coin Offering bezig, welke tot 15 maart zal duren. Om mee te doen kun je je via cryptohuntgame.com aanmelden. We zullen zien hoeveel mensen in juni zwichten voor het idee om een echte schatgraver te worden.

Hoewel iedereen het tegenwoordig heeft over cryptocurrency, is het voor veel mensen niet helemaal duidelijk wat het precies is. Lees in dit artikel meer over wat cryptocurrency nou precies inhoudt en hoe het werkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Inverse

Reageer op artikel:
Cryptohunt is Pokémon Go, maar dan met cryptocurrency
Sluiten