Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 19 jun 2018

Cryptomarkt toont flinke groei: Bitcoin, Ethereum en meer in het groen

Na de bloederige dagen van vorige week kleurt de cryptomarkt eindelijk weer groen, ook Bitcoin. Vandaag toonde de markt weer flinke groei. De afgelopen dagen steeg de complete marktwaarde met maar liefst 13 miljard dollar. 

Cryptomarkt toont groene cijfers: Ethereum en Bitcoin voorop

Men reageerde op Twitter opgelucht. Is er dan eindelijk een stevige bodem bereikt na maanden in de lagere regionen? Op het moment van schrijven is Bitcoin (BTC) 6.749 dollar waard, een stijging van vijf procent in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin

Een andere topscoorder is Ethereum (ETH), met een stijging van maar liefst zeven procent. De cryptocurrency wordt op het moment van schrijven verhandeld voor 530 dollar.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en aanbiedingen in je mail!
[revue_subscribe]

In de top tien grootste cryptocurrencies was TRON de afgelopen 24 uur de grote winnaar. De opvallende altcoin steeg met 16.5 procent in waarde. Dat komt overigens alsnog neer op een marktwaarde van slechts 0.05 dollar. Dat zegt echter weinig: alle groei is relatief.

Marketcap Bitcoin cryptocurrency

Uiteindelijk bepaalt het groeipercentage hoeveel winst jij als investeerder maakt. De prijsstijging van TRON komt hoogstwaarschijnlijk voort uit het nieuws dat oprichter Justin Sun BitTorrent voor meer dan 100 miljoen dollar heeft overgenomen.

Is de bodem bereikt, waar vanaf de groei weer kan worden ingezet, of komen er nog diepere dalen aan?

TRON is allesbehalve een doorsnee cryptocurrency. In dit artikel leggen we uit wat die digitale munt zo bijzonder maakt, en waarom investeerders er zo sterk in geloven.

De enige munten in de top 50 die in het rood zijn geschoten in de afgelopen 24 uur, zijn Tether en Binance Coin. Tether daalde slechts 0.26 procent in waarde, Binance Coin moest 2 procent inleveren.

Dat valt nog mee dus. De daling van Tether kun je wellicht toeschrijven aan het nieuws rondom de prijsmanipulatie van Bitcoin. Naar verluidt is Tether daarvoor gebruikt.

De komende dagen gaan in ieder geval een belangrijk voorproefje geven op wat komen gaat. Is de bodem bereikt, waar vanaf de groei weer kan worden ingezet, of komen er nog diepere dalen aan?

?Lees ook: Tether: de redding van Bitcoin of grote scam?

Reageer op artikel:
Cryptomarkt toont flinke groei: Bitcoin, Ethereum en meer in het groen
Sluiten