Ilona Braam
Ilona Braam Home 30 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Heston Blumenthal komt met compacte barbecue voor de perfecte steak

Hoewel het weer nu nog wat wisselvallig is, zit de zomer er toch langzaam maar zeker aan te komen en de zomer staat natuurlijk gelijk met barbecueën. De Britse chef Heston Blumenthal heeft in samenwerking met Everdure een bijzondere reeks bbq’s op de markt gezet, waaronder deze compacte Cube Grill. Perfect om op warme dagen overal met je mee te nemen en onbelemmerd je barbecue lusten op bot te vieren.

Drie sterren barbecue

Als je wel eens naar kookprogramma’s kijkt of geïnteresseerd bent in moleculaire gastronomie, komt de naam Heston Blumenthal je vast bekend voor. De 3 sterren chef staat bekend om zijn magie met voedsel en als je in zijn restaurants een schaal met fruit ziet aankomen, kun je ervan op aan dat het iets heel anders is.

Wat je misschien niet wist is dat hij ook houdt van barbequeën. Het leek hem geweldig om alles wat hij tijdens zijn jaren als chef geleerd had samen te brengen in een barbecue en dat heeft hij vervolgens ook gewoon gedaan.

Cube Grill barbecue

“Question anything”

Zijn motto is “question anything” en dat deed hij dus ook met barbecues. Hij vroeg zich af waarom de dingen altijd hetzelfde moeten zijn en kwam toen met ideeën om het anders te doen. Vervolgens ging hij op zoek naar de beste bbq fabrikanten in Australië en kwam uit bij Everdure. Dat was het begin van twee lijnen met barbecues, één met kolen en een tweede met gasbarbecues.

Cube Grill Heston Blumenthal

Kolen erin en knop doet de rest

De kleine Cube Grill valt onder de laatste categorie en geeft je de heerlijke smaak en geur van een echte barbecue, maar dan in een compacte uitvoering. Er is een verwijderbare bak voor je kolen en als je trek begint te krijgen, hoef je ze daar alleen maar in te plaatsen en op een knop te drukken. Na tien minuten is de Cube vervolgens klaar om je steak op klaar te maken.

Cube Grill

Geïntegreerde snijplank en voorraadbak

Omdat het natuurlijk de bedoeling is dat het ding ergens buiten wordt gebruikt, komt het ook nog met een handige bak om je voedsel in te vervoeren. Als je nog iets moet snijden, is er meteen ook een snijplank bij van bamboe. Deze past op de voorraadbak en geeft je Cube meteen wat extra flair.

Cube Grill bbq

Vier verschillende kleurtjes

De Cube Grill is exclusief verkrijgbaar bij de Williams Sonoma webshop in de kleuren Graphite, Khaki, Orange en Stone. De adviesprijs zou 189,65 euro zijn, maar daar kun je hem bestellen voor 165,59 euro. Hoewel de webshop doorgaans wel kan verzenden naar Nederland, is dat bij de bbq helaas net niet het geval. In dit artikel leggen we je uit hoe je hem alsnog in huis kunt halen.

Uiteraard heb je in de zomer ook weer een nieuwe zonnebril nodig. Met één van deze zes stijlvolle exemplaren ben je er helemaal klaar voor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Williams Sonoma

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Heston Blumenthal komt met compacte barbecue voor de perfecte steak
Sluiten