Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 12 okt 2017

Eindelijk een goedkope en makkelijk te gebruiken 3D-printer op de markt

Waar je vroeger voor een 3D-printer een fortuin moest neertellen, zien we de laatste tijd steeds meer betaalbare modellen op de markt verschijnen. In principe zou iedereen nu dus eigen 3D-ontwerpen kunnen printen. Helaas is de software om dit te kunnen doen voor veel mensen nog best lastig. De makers van Cubibot willen hier echter verandering in brengen en komen met een betaalbare 3D-printer, welke ook nog eens makkelijk te bedienen is en komt met gebruiksvriendelijke software.

Wie kan printen kan ook werken met Cubibot

Cubibot is een Kickstarter project en aan de pledges te zien is er een behoorlijke vraag naar het apparaat. Het financieringsdoel van 50.000 dollar is al ruimschoots behaald en de teller staat nu zelfs op 554,634 dollar. Het team achter de printer is tweeëneenhalf jaar bezig geweest met het maken van het gebruiksvriendelijke apparaat. Volgens medeoprichter Aria Noorazar kan iedereen die weet te werken met een normale printer, ook overweg met Cubibot.

Cubibot 3D-printer

3D-prints in verschillende materialen

Het design van de 3d printer is compact en het apparaat ziet er eigenlijk uit als een klein oventje. Aan de zijkant is een gekleurde disk, welke je kunt vervangen met een ander kleurtje om zo het apparaat bij je interieur te laten passen. Verder komt Cubibot met een hele reeks aan handige features. Zo ondersteunt het cloud-printing en kun je printen in ABS plastic, nylon, polymelkzuur en verschillende andere materialen. Deze worden geprint met een resolutie van tussen de 50 en 300 microns, wat gebeurt met een snelheid van 80 mm per seconde.

Cubibot 3D-printer

Printen via de app

Uiteraard komt het apparaat ook met een app. Deze kun je onder andere gebruiken om het printen te starten, maar ook kun je hiermee het printproces bijhouden. Om een 3D-model te maken kun je de bijbehorende web-based CubiSoft software gebruiken. Het is echter ook gewoon mogelijk om met bestaande softwarepakketten te werken zoals Simplify3d en Repetier.

Je eigen Cubibot 3D-printer in huis halen

Voor 125 euro kun je de Cubibot als bestellen via Kickstarter. Je moet dan wel nog even wachten tot februari 2018 om daadwerkelijk met printen te beginnen. Overigens worden tegenwoordig de meest uiteenlopende dingen gemaakt met een 3d-printer. Dit huis is bijvoorbeeld gewoon geprint en dat nog wel binnen 24 uur.

Kickstarter

Reageer op artikel:
Eindelijk een goedkope en makkelijk te gebruiken 3D-printer op de markt
Sluiten