Cultklassieker The Wonderful 101 krijgt een remaster

Gisteren lanceerde ontwikkelaar Platinum Games een mysterieuze website genaamd Platinum 4. Niet lang daarna is bekendgemaakt dat The Wonderful 101 een Kickstarter-campagne zou krijgen. En die is inmiddels succesvol.

Daardoor is nu duidelijk geworden dat de voormalige Wii U-game The Wonderful 101 een tweede kans krijgt. Als een remastered-versie komt de game eind dit jaar uit op de pc, PlayStation 4 en de Nintendo Switch.

The Wonderful 101 krijgt een Remastered versie

Het is alleen wel een ietwat vreemde Kickstarter. Normaal gesproken wordt een campagne opgezet om genoeg geld binnen te krijgen en uiteindelijk de game te maken. In het geval van The Wonderful 101 lijkt het voornamelijk een marketing tool te zijn. Het doel was namelijk om slechts 45.000 euro binnen te halen. Daarvoor had het slechts iets meer dan 1.000 fans nodig om de game te pre-orderen. Dat is in het geval van een game als deze een fluitje van een cent. En het feit dat de game al in november uitkomt, duidt er op dat de game gewoon in ontwikkeling is.

The Wonderful 101
Artwork van The Wonderful 101 (Bron: Platinum Games)

Dat gezegd hebbende is het wel mooi dat The Wonderful 101 een tweede kans krijgt. De originele game werd gemaakt door Hideki Kamiya, die je kent van de Devil May Cry-reeks en Bayonetta. Het is een vrolijke actiegame, waarbij meerdere superhelden samen komen en als massa diverse speciale aanvallen kunnen uitvoeren om op die manier buitenaardse wezens te verslaan. Het was echt een unieke game, die mede dankzij het falen van de Wii U zelf niet een groot succes is geworden.

Met de Kickstarter voor dit The Wonderful 101-project, lijkt het er op dat de ontwikkelaar meer plannen heeft. Met zijn Platinum 4-website zou je dus nog drie aankondigingen verwachten. En die website lijkt op zijn beurt weer een knipoog te zijn naar de Capcom 5. Dat waren een vijftal games die destijds voor de GameCube in ontwikkeling waren. Veel werknemers van Platinum Games werkte vroeger voor Capcom. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Cultklassieker The Wonderful 101 krijgt een remaster
Sluiten