Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 20 mrt 2019

Cuphead komt naar de Nintendo Switch!

Tijdens de meest recente Nintendo Direct heeft de uitgever een groot aantal nieuwe games aangekondigd voor de Nintendo Switch. Het gaat daarbij om zogenaamde indiegames, titels die gemaakt zijn door kleinere studios en vaak bekend staan om de creatieve gameplay die zij bevatten. Eén van de eerste aankondigingen die daarbij werd gedaan was dat Cuphead naar de Nintendo Switch komt. De game was in eerste instantie een titel exclusief voor de Xbox One en de pc.

Cuphead naar de Nintendo Switch

Cuphead is een game die zich afspeelt in een setting van een tekenfilm uit de jaren dertig. Met twee vrolijke mannetjes doorloop je de verschillende levels, terwijl je onderweg op alles schiet dat je tegenkomt. Mocht het je lukken om het einde van het level te halen, dan word je daar opgewacht door een eindbaas. De game staat bekend om zijn hoge moeilijkheidsgraad en dat zal waarschijnlijk op de Nintendo Switch niet anders zijn.

De game is in je eentje te spelen, maar kan ook in een coöperatieve modus samen met een vriend of vriendin worden geprobeerd. Dat laatst is misschien wel de beste manier om de game te beleven, omdat je op die manier elkaar kunt steunen in de pittige strijd die je te wachten staat. Cuphead is een game die zeer de moeite waard is en gezien wordt als één van de betere games die je op de Xbox One kunt spelen, mits je kunt omgaan met de eerder genoemde hoge moeilijkheidsgraad.

Cuphead

Heel lang hoef je overigens niet op de game te wachten. Cuphead verschijnt op 18 april en mocht je hem gelijk willen hebben, dan kun je de game nu pre-orderen op de Nintendo eShop. Wil je meer lezen over wat er speelt op de Nintendo Switch? Bezoek dan hier onze overzichtspagina met alles over de spelcomputer van Nintendo.

Reageer op artikel:
Cuphead komt naar de Nintendo Switch!
Sluiten