Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 29 jul 2020

Cuphead nu ook te spelen op de PlayStation 4

De game Cuphead, bekend van zijn jaren twintig/dertig cartoon-style was volgens de ontwikkelaars een game die nooit op de PlayStation 4 zou verschijnen. Nou, daar is dus niks van waar. Sinds gisteravond is de game namelijk op het platform te spelen.

Dat werd bekendgemaakt tijdens de Summer Games Fest. Mocht je met de actiegame Cuphead aan de slag willen gaan, dan betaal je daar zo’n twintig euro voor.

Cuphead op de PlayStation 4

Cuphead verscheen oorspronkelijk in 2017 op de Xbox One. Een jaar later kwam de game op de pc uit en vorig jaar was de game te spelen op de Nintendo Switch. Wat dat betreft is het niet heel erg gek dat hij uiteindelijk dus ook op de PlayStation 4 verschijnt. De game is gemaakt door StudioMDHR. Ondanks dat de ontwikkelaar flink gesteund is door Microsoft tijdens de ontwikkeling, is het wel een onafhankelijke studio. Wellicht dat er een afspraak was dat de game een paar jaar exclusief was voor Microsoft en nu dus ook op de PlayStation mag verschijnen.

Naast het feit dat de game nu beschikbaar is voor zo’n beetje alle gamers wereldwijd, is er ook goed nieuws voor hen die de game op de Xbox One spelen. Deze krijgt binnenkort een update, waardoor je een aantal nieuwe functies krijgt. Denk daarbij aan een digitale art gallery van de game, behind the scenes commentaar en een speelbare soundtrack.

Los met de game

Overigens is het wel zo dat Cuphead niet voor iedereen geschikt is. Hoewel de stijl erg tof is, is de game verdomd lastig. En je zult er vaker in doodgaan dan dat je lief is. Het is daardoor echt een game voor de doorzetters. Toch is de game wereldwijd zes miljoen keer verkocht en wordt er zelfs een Netflix-seris gemaakt van de game. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Cuphead nu ook te spelen op de PlayStation 4
Sluiten