Cursed matig ontvangen door critici en Netflix-kijkers

Cursed moet de nieuwe hit van Netflix worden. Helaas is niet iedereen tevreden met de nieuwe serie. De critici zijn wat positiever.

Cursed is vanaf afgelopen weekend te zien op Netflix. Vooraf beloofde het een groot spektakel te worden en werd er dan ook veel van verwacht. Die maakt het echter nog niet waar als we critici en het grote publiek mogen geloven.

Kritiek op Cursed

Het verhaal rondom Cursed heeft alles in zich om een topserie te worden. Er is veel actie, politiek, drama, romantiek en een wereld die geweldig is neergezet. Toch is de serie flink afgefakkeld door de kijkers. Het weet op IMDb maar een magere 5,4 te scoren. Een veelgehoorde kritiek van de gebruikers is dat het te politiek correct is. Een kritiek die je vaker hoort als een vrouw de hoofdrol in een film of serie speelt, kijk bijvoorbeeld maar eens naar Captain Marvel, Star Wars of Ghost Busters.

Of het nu terecht is of niet, mensen nemen het toch mee. Sommige kijkers vinden het geforceerd. Bovendien is er ook wat kritiek op de acteurs in het algemeen en weet de serie niet een richting te kiezen waar het precies naartoe wil. Zo vraagt een kijker zich af “of het nu een tienerdrama is of een poging tot een serieuze fantasy-serie”.

Toch niet zo slecht

Bij de recensenten is de score van Cursed gelukkig wat beter. Het scoort bij Rotten Tomatoes 72% onder alle critici. En zo slecht als door het publiek de serie beoordeeld wordt, vonden wij het ook niet. Het mistte hier en daar wel wat, maar dat betekent niet dat het heel matig is. De serie zit boordevol actie maar mist alleen een beetje smoelwerk. “Cursed is misschien niet het meest serieuze of diepgaande dat tv heeft te bieden, maar je vindt maar weinig series die beter gemaakt of bevredigender zijn”, schrijft Time. Ook Hooywood Reporter zit er hetzelfde in: “Ik kon me nooit helemaal overgeven aan Cursed, maar het is nooit echt saai geworden. Ik denk dat seizoen twee beter wordt!”

Cursed gaat over Nimue. Een Fey die probeert te ontsnappen aan een groep geestelijken die al het bovennatuurlijke wil uitroeien. Ondertussen wil ze een magisch zwaard naar tovenaar Merlijn brengen, wat de laatste wens van haar moeder is. Het is de enige manier om al de Fey te beschermen. De serie speelt zich af voor de verhalen over Koning Arthur. Je ziet dan ook figuren als Arthur, Lancelot en Merlijn langskomen.

Reageer op artikel:
Cursed matig ontvangen door critici en Netflix-kijkers
Sluiten