Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 05/03/2018

Terminator motor: eerbetoon aan motorfiets pionier Glenn Curtiss

De artistieke mannen van Confederate Motors gaan voortaan verder onder de naam Curtiss Motorcycles. Hiermee brengen ze hulde aan de Amerikaanse luchtvaart en motorfiets pionier Glenn Curtiss. De man was innovatief en zette verschillende records neer. Een waardig iemand dus, om je bedrijf naar de vernoemen. Even waardig is de eerste motorfiets die onder de nieuwe Curtiss naam is uitgebracht: de uit Terminator afkomstig lijkende Curtiss Warhawk.

Monsterlijk aluminium met vintage leer

Op de Curtiss Motorcycles site wordt trots vermeldt dat hun eerste baby de eerste Curtiss motorfiets is in meer dan 100 jaar. Het team heeft in het verleden al laten zien wat ze kunnen en gelukkig doet de Warhawk de originele Curtiss ook eer aan. Het is een beest van een machine geworden en zou, zoals gezegd, niet misstaan op de set van een nieuwe Terminator film. Wat je ziet is voornamelijk aluminium, dat in verschillende afwerkingen en vormen wordt gecombineerd met groene spatborden en een vintage uitziend leren zadel.

Curtiss Warkhawk motorfiets

Warhawk is limited edition

In het kunstwerk van aluminium vinden we een lucht/vloeistofgekoelde V-Twin viertakt motor, welke goed is voor 152 pk en maximaal 217Nm koppel. Hoe heerlijk zou het zijn om over de weg te scheuren op de Warhawk met een topsnelheid van zo’n 265 km per uur, terwijl je je een gevaarlijk personage uit een post-apocalyptische film waant. Om dit daadwerkelijk te kunnen ervaren, zul je wel ruim 85.000 euro moeten neertellen en er snel bij moeten zijn. Er worden namelijk maar 35 exemplaren van de Curtiss Warhawk gemaakt. Mocht je geïnteresseerd zijn, kun je dat via de officiële nieuwe Curtiss site laten weten.

Curtiss Warhawk motorfiets
Curtiss Warhawk motorfiets

Een andere gevaarlijk uitziende motorfiets is de CB4 Interceptor van Honda. Hij ziet er wel een stukje futuristischer uit dan de Warhawk en dat is hij ook, aangezien hij zijn eigen energie kan opwekken. De Interceptor heeft echter niet de ruwe charme van de Curtiss Warhawk.

Cool Material

Reageer op artikel:
Terminator motor: eerbetoon aan motorfiets pionier Glenn Curtiss
Sluiten