Tech 11 jan 2019 Mark Hofman

The 100: CW maakt releasedatum seizoen 6 bekend

Sinds 2014 heeft de Sci-Fi serie The 100 flink wat successen weten te boeken. De serie werd positief onthaald, haalde hoge kijkcijfers en is inmiddels klaar voor het zesde seizoen. Netflix ging ook aan de haal met The 100 waardoor de populariteit nog meer wist te stijgen. The CW heeft officieel het zesde seizoen besteld en komt met een releasedatum voor seizoen 6. 

Releasedatum zesde seizoen The 100 bekend

The CW heeft het zesde seizoen van The 100 aangekondigd. Sinds 2014 produceert het netwerk de populaire Sci-Fi serie over 100 jongeren die teruggestuurd worden naar een onleefbare aarde. Althans, dat is waar het in het eerste seizoen op leek. Achteraf bleek de aarde nog steeds bewoond te zijn en komt de groep tegenover verschillende uitdagingen te staan. The CW vertelt het verhaal verder in een zesde seizoen, welke we in het voorjaar kunnen verwachten.

Op 30 april 2019 verschijnt de eerste aflevering van The 100 op Amerikaanse televisiezender The CW. Verwachting is dat, door de deal die Netflix met het netwerk heeft, de aflevering binnen een paar dagen te zien is op de streamingdienst. Niets staat op dit moment vast, maar de verwachting is er wel naar. The CW heeft bekend gemaakt dat dit seizoen voorzien is van 13 afleveringen, waarvan de releasedatum van de laatste aflevering nog niet vaststaat. Door een midseason finale, waar veel series gebruik van maken, zou dat een stuk later in het jaar kunnen zijn.

The CW The 100 seizoen 6

Een zevende seizoen is op dit moment nog niet besteld door The CW. Echter is er ook nog niet bekend dat seizoen 6 het laatste seizoen gaat worden, dus zou het zomaar kunnen zijn dat het verhaal ook na dit seizoen verder gaat.

Nederlandse Netflix release

Zoals hierboven gemeld is de kans vrij groot dat Netflix het nieuwe seizoen ook beschikbaar stelt. Of de producent wacht tot het hele seizoen uitgezonden is, of wekelijks een aflevering toevoegt, is nog niet bekend. Grote kans is wel dat het laatste aan de orde is. Netflix lanceert elke week ook afleveringen van Arrow, The Flash, Supergirl, Black Lightning en Legends of Tomorrow. Deze series zijn ook afkomstig van The CW.

Mocht dit het geval zijn kunnen we in Nederland de eerste aflevering van The 100 seizoen zes op 6 mei 2019 verwachten. Maar nogmaals: er is door Netflix nog niets bevestigd.

Reageer op artikel:
The 100: CW maakt releasedatum seizoen 6 bekend
Sluiten