Cyber Dust: de app die het beste van Whatsapp en Snapchat combineert

Privacy. Een veel besproken topic. Nu het steeds meer bekend wordt hoe bedrijven omgaan met persoonlijke gegevens van klanten zoeken meer en meer mensen privacy. Dit is ook terug te zien in apps. Kijk maar naar de boost die Telegram kreeg nadat bekend werd dat Facebook Whatsapp zou overnemen. Of het recent gelanceerde myApollo. En niet te vergeten Snapchat, waarbij alles na zoveel seconden wordt verwijderd. Aan deze apps die privacy hoog in vaandel hebben kan nu nog een app worden toegevoegd: Cyber Dust.

Cyber Dust is een gratis iOS-app die te omschrijven is als een combinatie tussen WhatsApp en Snapchat. De app laat je berichten en foto’s sturen in een soort chatroom die zichzelf vervolgens na dertig seconden vernietigen. De app laat geen sporen achter van de berichten en ze worden nergens opgeslagen. Cyber Dust waarschuwt je als iemand een screenshot heeft genomen en biedt bevestiging als een bericht is verzonden en gelezen. Als het bericht na twaalf uren nog niet is gelezen, dan wordt het bericht definitief verwijderd.

 
Het voordeel van Cyber Dust ten opzichte van Snapchat is toch zeker het versturen van foto’s én tekstberichten en het versturen van berichten in een groepsgesprek. In de toekomst wordt het verzenden van video’s hier ook aan toegevoegd. De app is een project van miljardair Mark Cuban die je misschien wel kent als de eigenaar van de Dallas Mavericks of als één van de badass juryleden van de tv-show Shark Tank. De app voor iOS download je hier.

Reageer op artikel:
Cyber Dust: de app die het beste van Whatsapp en Snapchat combineert
Sluiten