Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Gaming 14 dec 2020

Cyberpunk 2077-makers maken excuses en beloven game te fixen

Cyberpunk 2077 kent sinds haar release vooral problemen op de consoles. CD Projekt Red belooft de problemen op te lossen.

Cyberpunk 2077 had de grootste release van dit jaar moeten worden. Dat is het misschien nog steeds, alleen helpen alle bugs bij de console-versies er niet aan mee. Terwijl pc-gebruikers over het algemeen weinig problemen kennen, is dat op de PlayStation 4 en Xbox One niet het geval.

Problemen bij Cyberpunk 2077

Het produceren van Cyberpunk 2077 stond onder zeer hoge druk. Nadat de game al een aantal keer was uitgesteld kon maker CD Projekt Red door alle beloftes die gedaan werden, niet nog een keer de lancering opschuiven. Het gevolg zijn harde crashes, bugs, glitches en prestatieproblemen.

De makers van Cyberpunk 2077 kwamen dan ook al op de dag van de release met een enorme day one patch en daar bleef het niet bij. Er zijn al meerdere updates verschenen waardoor het spel nu beter loopt. Het bedrijf is er echter nog niet want er moet nog veel meer gefixt worden.

Excuses

De ontwikkelaar van Cyberpunk 2077 komt nu met excuses, waarin het aankondigt dat er twee grote patches van de game aankomen. Mocht dat niet goed genoeg zijn, dan kunnen gebruikers de game inleveren en hun geld terugvragen.

“Als eerste willen we onze excuses aanbieden voor het niet laten zien van de versie op de last-gen consoles voor de lancering. En daarbij ook het ontnemen van informatie om je een weloverwogen beslissing te laten maken om de game te kopen. We hadden meer aandacht moeten geven aan de Playstation 4 en Xbox One-versie.” De brief is ondertekend door senior personeel van de game.

Ook ging het op de brief in op de patches voor Cyberpunk 2077. “Ten tweede willen we de bugs en crashes fixen en de gehele ervaring verbeteren. De eerste ronde is al uitgegeven en de tweede ronde komt in de volgende zeven dagen. Daarna komen er nog twee grote patches in januari en februari voor de consoleversies. Daarmee gaat het niet lijken op de prestaties op een high-spec PC of een next-gen, maar komt het er wel dichterbij in de buurt dan nu het geval is.”

Spelers kunnen hun geld terugvragen

Zowel digitale als fysieke versies van de game kunnen worden ingeruild laat het bedrijf weten, mochten gebruikers Cyberpunk 2077 niet meer willen hebben. Bij digitale versies kan dat natuurlijk via de stores van PlayStation en Xbox, maar bij fysieke exemplaren kunnen winkeliers moeilijk doen. Het plastic is tenslotte van de game af. Mochten winkels het niet accepteren dan kun je contact opnemen met CD Projekt Red. Dit kan echter alleen tot 21 december.

Reageer op artikel:
Cyberpunk 2077-makers maken excuses en beloven game te fixen
Sluiten