Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 21 dec 2020

Cyberpunk 2077-ontwikkelaar krijgt misschien met rechtszaak te maken

De gifbeker voor CD Projekt, de ontwikkelaar achter Cyberpunk 2077, is voorlopig nog lang niet leeg. De problemen rondom de game zijn groot, waardoor de game onder andere van de PlayStation Store is verwijderd en consumenten hun geld terug kunnen vragen.

Maar daarmee is het verhaal nog lang niet klaar. De Cyberpunk 2077-ontwikkelaar geeft zelf toe dat de game niet is wat het had moeten zijn en belooft verbeteringen. Investeerders in het bedrijf hebben daar het geduld niet voor en zouden nu een rechtszaak voorbereiden.

Rechtszaak voor de Cyberpunk 2077-ontwikkelaar

Dat stelt de New York Times. Volgens een investeerder die zich in Warschau bevindt en tegelijkertijd ook advocaat is, zijn er plannen om een zogenaamde class-action lawsuit voor te bereiden tegen CD Projekt. Dit omdat de ontwikkelaar van Cyberpunk 2077 een vals beeld van de game heeft opgeworpen. Door mooie beelden, van voornamelijk de pc-versie, te laten zien, kregen investeerders het gevoel dat ze met de grootste game van het jaar te maken hadden en wilden ze graag in het bedrijf investeren. En met alle problemen die nu zijn ontstaan, vinden ze dat ze zijn misleid.

keanu reeves cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077 (Afbeelding: CD Projekt)

Ook in New York zelf zou de investeerder Wolf Haldenstein Adler Freeman & Herz LLP plannen hebben om een eigen rechtszaak voor te bereiden tegen CD Projekt. Ook zij stellen dat er sprake is van misleiding. De materialen die van Cyberpunk 2077 zouden zijn uitgebracht zouden niet overeenkomen met de werkelijkheid. Daardoor zouden consumenten de game massaal hebben vooruitbesteld en investeerders dus veel geld in het bedrijf hebben gestoken. Als gevolg van de problemen die zijn ontstaan is CD Projekt in een korte tijd gelijk een stuk minder waard geworden, waardoor investeerders vinden dat ze een zaak hebben.

Hoe gaat het verder

Nu heeft CD Projekt goed verdiend met Cyberpunk 2077. De grote vraag is wel wat daarvan overblijft wanneer consumenten hun geld terugvragen en er tegelijkertijd nog flink geïnvesteerd moet worden in de ontwikkeling door middel van patches, die hopelijk het probleem oplossen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Cyberpunk 2077-ontwikkelaar krijgt misschien met rechtszaak te maken
Sluiten