Jelle van Es
Jelle van Es Games 25 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Heb je Cyberpunk 2077 op de Xbox One? Dan krijg je hem gratis op de Series X

Gisteren onthulde Microsoft een groot deel van de specificaties van de Xbox Series X. Daaruit blijkt dat de nieuwe spelcomputer op papier een stuk krachtiger gaat zijn in vergelijking met de huidige Xbox One. En ook nog services krijgt, waar Cyberpunk 2077 gebruik van maakt.

Het gaat om de zogenaamde Smart Delivery-functie die de Xbox Series X krijgt. Dankzij deze functie hoef je een exclusieve game voor de Xbox maar één keer (digitaal) te kopen. Als een game dan eerst op de Xbox One komt en vervolgens op de Xbox Series X, dan hoef je hem voor die laatste niet nog een keer te kopen. En Cyberpunk 2077 gaat gebruik maken van die functie.

Koop Cyberpunk 2077 slechts één keer

Microsoft liet bij de onthulling van de functie al weten dat ook andere partijen er gebruik van kunnen maken, mits ze dat willen. CD Projekt, de ontwikkelaar van Cyberpunk 2077 heeft daar gelijk positief op gereageerd. Zij zijn van mening dat je de game echt maar één keer hoeft te kopen. En dat betekent dus dat wanneer je de game straks digitaal op de Xbox One koopt, je hem niet nog een keer hoeft te kopen voor de Xbox Series X wanneer die spelcomputer en de game-versie daarvoor beschikbaar is.

Hopelijk gaan andere uitgevers en ontwikkelaars dit voorbeeld volgen. Met name bij een game als FIFA 21 zou het heel fijn zijn dat je hem eerst op de Xbox One koopt en daarna op de Xbox Series X. Ook zou het natuurlijk relaxt zijn dat je je voortgang van de ene versie mee kunt nemen naar de andere. Of dat bij Cyberpunk 2077 of een andere game het geval gaat zijn, dat is nog even afwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Heb je Cyberpunk 2077 op de Xbox One? Dan krijg je hem gratis op de Series X
Sluiten