Cyberpunk: Edgerunners komt in 2022 naar Netflix

Met Cyberpunk 2077 lijkt ontwikkelaar CD Projekt Red een belangrijke troef in handen te hebben voor de beste game van 2020. Wat dat betreft is de nieuwe trailer een must-see. Maar er wordt met Cyberpunk: Edgerunners ook gewerkt aan een animatie reeks.

Cyberpunk: Edgerunners werd tijdens dezelfde livestream als de nieuwe trailer onthuld. De reeks laat nog wel even op zich wachten, pas in 2022 komt hij uit en verschijnt de reeks op Netflix.

Cyberpunk: Edgerunners komt er aan

Cyberpunk: Edgerunners vertelt een op zichzelf staand verhaal van tien afleveringen over een straatkind dat probeert te overleven in een door technologie geobsedeerde stad van de toekomst. Omdat hij alles te verliezen heeft, kiest hij ervoor om in leven te blijven door een edgerunner te worden – een huursoldaat die ook bekend staat als een cyberpunk. De serie wordt geproduceerd door CD Projekt Red zelf en is al in sinds 2018 in ontwikkeling. Voor het maken van de animatie zelf wordt de hulp ingeroepen door het Japanse animatiebedrijf Studio Trigger.

Hiroyuki Imaishi (Gurren Lagann, Kill la Kill, Promare) regisseert de serie samen met assistent-regisseur Masahiko Otsuka (Gurren Lagann, Promare), creative director Hiromi Wakabayashi (Kill la Kill), character designers Yoh Yoshinari (Little Witch Academia, BNA: Brand New Animal) en Yuto Kaneko (Little Witch Academia), en het aangepaste scenario van Yoshiki Usa (SSSS.GRIDMAN, Promare) en Masahiko Otsuka (Gurren Lagann, Kill la Kill, Promare). Verder wordt de soundtrack van de serie gecomponeerd door Akira Yamaoka (Silent Hill-serie). Hopelijk krijgen we volgend jaar de eerste beelden te zien, maar omdat de reeks pas in 2022 komt, zal dat wellicht nog wat langer gaan duren.

Volgens Adam Badowski, Cyberpunk 2077 Game Director en CD Projekt Red Head of Studio, moet Cyberpunk: Edgerunners een liefdesbrief aan cyberpunk als geheel en aan verhalen die in geanimeerde vorm worden verteld gaan worden. De game zelf komt overigens op 19 november en is hier te pre-orderen.

Reageer op artikel:
Cyberpunk: Edgerunners komt in 2022 naar Netflix
Sluiten