Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 19 jan 2018

Met deze beveiligingscamera houd je alles met Homekit in de gaten

Veel fabrikanten richten zich op Amazon’s Echo en zorgen ervoor dat hun producten daarmee compatibel zijn. Ook Google Home krijgt langzaam maar zeker meer ondersteuning voor apparaten van derden. Voor Apple’s Homekit lijken er wat minder apparaten beschikbaar te zijn, maar ook daar begint verandering in te komen. De Omna 180 van D-Link is één van de eerste beveiligingscamera’s die met de HomeKit samenwerkt. Hoewel hij redelijk klein is, houdt hij wel uitgebreid je huis in de gaten.

180 graden groothoeklens en nachtvisie

De camera is namelijk uitgerust met een 180 graden groothoeklens, waarmee je de hele kamer goed in beeld kunt brengen. We hebben het dan ook niet over vage pixelige beelden, want de Omna komt met een Full HD resolutie. Ook in het donker zou er geen probleem moeten zijn met het bespieden van wie er in je huis aan het rondlopen is, dankzij de nightvision feature. Om in het donker te kunnen zien, zitten er aan beide kanten van de lens infrarood lampjes waarmee je tot 5 meter ver in het donker kunt turen. Hiermee is geen dief of kind meer veilig.

Omna 180 camera voor Apple HomeKit

Tweewegaudio en notificaties

Via de Woning app op je iPhone of iPad kun je de beelden in de gaten houden. Als je wat meer controle wilt hebben over de instellingen van de camera, kun je naar de app van Omna zelf gaan. Dit is ook waar je bijvoorbeeld notificaties krijgt, mocht er inderdaad iemand in je huis aan het sluipen zijn. Via de ingebouwde microfoon kun je hem meteen een halt toeroepen en dankzij de tweewegaudio feature kan de sluiper zichzelf meteen verklaren.

Gebruiken in HomeKit scenario’s

Apple raadt aan om de camera te integreren in HomeKit scenario’s om je huis beter te beveiligen. Zo zou je bijvoorbeeld de lichten aan kunnen laten gaan wanneer de Omna bewegingen detecteert. De Omna 180 is voor 179,95 euro te bestellen in de Apple Store en wordt gratis bezorgd. Dat is niet alleen handig om te zien we daar rondloopt, maar ook om ‘s nachts zonder strompelen naar de wc te kunnen gaan.

Iets anders dat je HomeKit ook volop benut is de beruchte rode knop van Fibaro. Hiermee voel je je net als en bad guy in een tekenfilm die met één knop de wereld verovert. In plaats van de wereld te veroveren kun je echter zes verschillende HomeKit commando’s aan de knop koppelen.

Apple

Reageer op artikel:
Met deze beveiligingscamera houd je alles met Homekit in de gaten
Sluiten