Daar is-ie: De nieuwe Google Camera app inclusief focuseffect voor Android-toestellen

Ben je niet tevreden met de camera-app van bijvoorbeeld Samsung, HTC, Sony of LG? Dan kun je de dag vandaag goed beginnen. Google heeft namelijk de Google Camera App, die je normaal alleen op Nexus-toestellen vindt, voor Android-toestellen die op Android 4.4 KitKat draaien beschikbaar gesteld. Wij hebben ‘m uiteraard direct gedownload en moeten toegeven dat de app lekker werkt. Niet teveel opties, maar een duidelijke interface met de opties Photo Sphere, Panorama, Focuseffect, Camera en Video.

Als je de camera in horizontale houding gebruikt – en dat moet je(!) – is rechts een grijze balk te zien met het camera-icoon om een foto te maken. Vanaf beneden swipe je omhoog om de opties te selecteren en van boven naar beneden swipen zorgt ervoor dat je de gallery te zien krijgt. Met de Photo Sphere optie kun je 360-graden interactieve panorama’s maken die te vergelijken zijn met de beelden uit Google Street View. Erg leuk om mee te experimenteren.

 
Een andere belangrijke functie van Google’s camera-app is het focuseffect. Dit effect kennen we bijvoorbeeld van de Lytro-camera. Hiermee kun je scherptediepte in een beeld creëren. Nadat je een foto hebt gemaakt kun je de focus bepalen. Focus bijvoorbeeld op de achtergrond, en een persoon op voorgrond wordt onscherp.

 
Heb je geen vertrouwen in je huidige camera-app dan is de Google Camera App hier te downloaden. Zal Google deze app ook naar de iPhone brengen?

Reageer op artikel:
Daar is-ie: De nieuwe Google Camera app inclusief focuseffect voor Android-toestellen
Sluiten