Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 21 okt 2014

Daar is-ie eindelijk; het hoverboard waar we zo lang op hebben gewacht

Als het om hoverboards gaat kom je altijd weer uit bij Marty McFly van ‘Back to the Future’. Tijdens een scene ‘leent’ hij zo’n board en ontsnapt van de slechteriken. Dankzij deze films zijn wij gaan dromen over hoe onze wereld er in de toekomst uitziet. Gek genoeg interesseert privacy ons dan niet meer zo erg, want het enige wat we willen weten is of dat hoverboard er ooit echt komt. Een zeer belangrijke vraag natuurlijk. En die wordt nu eindelijk beantwoord door het team van Hendo Hover. Zij hebben een werkend hoverboard gemaakt.

Dit hoverboard werkt met magneten. Dat betekent dat-ie net als in ‘Back to the Future’ niet over water kan. Tot nu toe is-ie alleen nog op een koperen ondergrond getest, maar dit levert succesvolle resultaten. Het board sturen zou redelijk gemakkelijk moeten gaan, maar zoals je in de onderstaande video van The Verge kunt zien is dat nog lastiger dan gedacht. Helaas moeten we je voorlopig nog even teleurstellen. De technologie is nog niet zo ver dat ze het board voor een betaalbare prijs kunnen aanbieden. Momenteel zijn er tien hoverboards te koop voor tienduizend euro per stuk. Maar tot die tijd heeft het team van Hendo Hover nog iets interessants.

Het hoverboard wordt aangedreven door de Whitebox. In het board zitten een aantal van deze boxen die ervoor zorgen dat-ie kan zweven. De Whitebox wordt voor een veel schappelijkere prijs verkocht. Nu kunnen ontwikkelaars ermee aan de slag of je kunt er leuke spelletjes mee spelen. Bij aankoop krijg je er ook een ondergrond bij, dus je hoeft niet thuis een koperen vloer aan te leggen. De Whitebox kun je hier bestellen vanaf omgerekend 234 euro. Voor 547,50 euro krijg je de Whitebox met een app zodat je ‘m kunt besturen. Je kunt het Hendo Hoverboard en de Whitebox hier bestellen.

Reageer op artikel:
Daar is-ie eindelijk; het hoverboard waar we zo lang op hebben gewacht
Sluiten