A de Jong
A de Jong | LinkedIn Home 16 jul 2017

WANT Chat: heldin Daenerys Targaryen over Game of Thrones Seizoen 7

Seizoen 7 van Game of Thrones is vanaf morgen eindelijk te zien. Tijd om weer even wat dingen op te helderden. Want met al die verschillende verhaallijnen, weet zelfs de meest doorgewinterde kijker wel eens niet hoe het ook alweer zat. Een mooie gelegenheid voor een chat met onze heldin Daenerys Targaryen.

Hi, stel je even voor…

Ik ben Daenerys Targaryen. Ze noemen me ook wel Stormgeboren, De Onverbrande, Moeder van Draken of Breker van Kettingen. Ik ben de dochter en het derde kind van Aerys II en Rhaella Targaryen en ben hun enige nog levende erfgenaam. Na jaren geleden verbannen te zijn uit Westeros, ben ik inmiddels de koningin van Mereen.

Daenerys Targaryen game of thrones
We weten dat dit niet je einddoel is… Hoe ben je op het idee gekomen jacht te maken op de troon in Westeros?

Ik ben geboren om te regeren over de zeven koninkrijken, zo simpel is het. Mijn vader, Aerys II, mag tijdens zijn koningschap dan krankzinnig zijn geworden, hij is onrechtmatig vermoord door de toenmalige Hand van de Koning, Jaime Lannister. Huis Targaryen regeerde al bijna 300 jaar over de koninkrijken. Moet je kijken wat voor een zooitje het nu is.

Er zijn nogal wat andere adellijke families op jacht naar de troon… Hebben jullie geen belangrijkere dingen aan het hoofd?

Tja, kijk niet naar de manier waarop er wordt gejaagd naar de troon. De Lannisters zijn zo vals als wat, maar zitten weer op een machtige positie. De Tullings, Starks, Baratheons en Arryns zijn nagenoeg weggevaagd. Wat ik al zei, het is een groot zooitje in Westeros en ik ga daar orde en vrede scheppen. Maar je hebt gelijk, eigenlijk zou iedereen de krachten moeten bundelen tegen het echte gevaar.

night king game of thrones
Vertel daar eens wat meer over?

Ik heb het over de opmars van The White Walkers, ook wel de ondoden genoemd. Ik heb het ook van horen en zeggen, maar het schijnt dat ze onder leiding van The Night King op weg zijn ons allemaal uit te roeien. Ze komen van achter de Muur, het enige dat ze nog tegen kan houden. Maar de Nachtwacht, die daar de boel in de gaten houdt, is ook niet meer wat het is geweest.

Nee, vooral niet sinds Jon Snow daar niet meer de leiding heeft.

Klopt, maar ieder voordeel heeft zijn nadeel. Na een heftig gevecht met het leger van Ramsay Bolton is Jon Snow weer de eindbaas in het Noorden. Ja, ik mag hem wel. Hij is zich er als geen ander van bewust dat er tijdens de winter gestreden zal moeten worden tegen The Night King.

jon snow game of thrones
Ja dat is ook een dingetje hè, die winter. Komt die er nog eens of wat?

Bij ons duren de seizoenen geen maanden, maar jaren. En ik kan je vertellen dat de winters streng zijn. Degene die er nu aankomt is volgens kenners een van het zwaarste kaliber, die veel levens zal gaan kosten. Om antwoord te geven op je vraag: the winter is here.

Hoe is het met je draken?

Leuk dat je het vraagt. Gaat hartstikke goed, al moet ik zeggen dat ze wel een beetje uit hun voegen zijn gegroeid. Ze vliegen met me mee naar Westeros, waar ik ze wel kan gebruiken. Het zou niet de eerste keer zijn dat draken de doorslag geven in de strijd om de troon.

game of thrones
Zeg, waarom heb je Michiel Huisman eigenlijk afgewezen?

Michiel Huisman? Je bedoelt waarschijnlijk Daario Naharis. Maar ik vind je nu wel erg nieuwsgierig worden. Wist je dat de Guide of Thrones Messenger is ontwikkeld? Hier kun je met al je vragen over Game of Thrones terecht. Als je het niet erg vindt, ga ik weer verder met mijn tocht naar Westeros. De Onbezoedelden worden ongerust.

De trailer van Game of Thrones seizoen 7

Mocht je nog geen beelden van Game of Thrones seizoen 7 hebben gezien, dan word je met onderstaande trailer geheid in de juiste sferen gebracht.

Reageer op artikel:
WANT Chat: heldin Daenerys Targaryen over Game of Thrones Seizoen 7
Sluiten