Mede-oprichter Dan Houser verlaat GTA-ontwikkelaar Rockstar Games

Rockstar Games is één van de belangrijkste gamestudios ter wereld, die je kent van games als GTA en Red Dead Redemption. In 1998 werd de studio opgericht door de broers Dan Houser en Sam Houser. Die eerste heeft nu besloten om de studio te verlaten.

Dat liet het moederbedrijf van Rockstar Games, Take Two, in een statement weten. Dan Houser was overigens al sinds vorig jaar met verlof.

Rockstar Games mede-oprichter Dan Houser stopt er mee

Dan Houser was vooral een naam die op de achtergrond groot was. Waar er andere ontwikkelaars zijn die vaak te porren zijn voor interviews en graag hun visie uitspreken, daar was Dan Houser iets meer teruggetrokken. Ik weet dat mijn collega ooit in 2012 naar New York vloog om daar met de beste man te spreken in aanloop naar de release van GTA 5 en dat dat iets was wat echt heel erg uniek was. Dan was dan ook meer iemand die zijn games voor zich liet spreken.

Dan Houser
Dan Houser (Bron: DICE Summit)

Samen met zijn broer Sam wist Dan Houser Rockstar Games echt groot te maken en dat is mede te danken aan het succes van de verschillende games uit de GTA-serie. Het begon met GTA 3 en het eindigde met GTA 5. En die laatste game blijft vandaag de dag het goed doen dankzij GTA Online. Dan bleef daarbij ook echt betrokken bij de producties. Hij schreef bijvoorbeeld de verhalen van GTA 5 en Red Dead Redemption 2. Zijn laatste rol binnen het bedrijf was de vice president van Rockstar Games. Take Two gaf het volgende statement over het vertrek van Dan Houser:

‘After an extended break beginning in the spring of 2019, Dan Houser, Vice President, Creative at Rockstar Games, will be leaving the company. Dan’s last day will be March 11, 2020. We are extremely grateful for his contributions. Rockstar Games has built some of the most critically acclaimed and commercially successful game worlds, a global community of passionate fans and an incredibly talented team, which remains focused on current and future projects.’

Sam Houser’s zijn positie blijft hetzelfde en is nog altijd de president van Rockstar Games.

Reageer op artikel:
Mede-oprichter Dan Houser verlaat GTA-ontwikkelaar Rockstar Games
Sluiten