Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 23 okt 2018

Dancebot is een speaker en dansende robot in één

Van je muziek genieten kun je op vele manieren doen. Ikzelf luister op werkdagen zeker een uurtje of zes naar mijn favoriete muziek via mijn headset, zodat ik lekker kan werken zonder gestoord te worden. Maar soms wil je iets anders. Als je tijdens de muziek graag met de voetjes van de vloer gaat, dan is de Dancebot een robot om in de gaten te houden. Het is een unieke mix tussen een speaker en een dansende robot en het zien van het ding maakt je gelijk vrolijk.

Dans mee met de Dancebot

De Dancebot heeft een Kickstarter-campagne gehad en daarbij is het de makers gelukt om genoeg geld op te halen, waardoor de Dancebot deze maand al op de markt moet verschijnen. Je kunt de campagne nog wel volgen om te zien of je hem los van de Kickstarter-actie in huis kunt halen.

De makers van de Dancebot noemen de robot zelf een smart dancing audio companion. Hij maakt gebruik van een speciaal algoritme die het beestje doet dansen op de beat van de muziek die je afspeelt. Met andere woorden, hij beweegt echt op de muziek die je draait. Als het een beetje upbeat is, dan zal hij helemaal losgaan, terwijl hij bij rustige muziek ook rustig reageert.

dancebot

Daarnaast is het ook mogelijk om hem bijvoorbeeld audioboeken af te laten spelen, waarbij rustig beweegt. Volgens de makers van de Dancebot zou het zodoende een perfect kado zijn voor kinderen, omdat zij op die manier nog beter luisteren naar de verhalen en daar dingen van opsteken.

Maar ook wordt het voorbeeld gegeven van het geven als kado, waarbij je een persoonlijke boodschap mee kan geven, zoals gefeliciteerd met je verjaardag of ik hou van je. Kortom, mogelijkheden genoeg met dit grappige robotje. Hopelijk komt hij snel op de markt. Wil je meer Kickstarter-projecten zien? Kijk dan eens hier.

Reageer op artikel:
Dancebot is een speaker en dansende robot in één
Sluiten