Zien we Daniel Radcliffe terug in de rol van Harry Potter?

Het verhaal achter Harry Potter en zijn vrienden is inmiddels allang afgerond, maar in een tijd van sequels en remakes is de kans natuurlijk groot dat we dit personage nog eens terug gaan zien. De vraag is echter of de populaire tovenaarsleerling in dit geval wederom door Daniel Radcliffe gespeeld zal worden.

In een recent interview ter promotie van zijn aankomende film Escape From Pretoria liet de Harry Potter-acteur blijken dat hij voorlopig geen intentie had om weer in de huid van het populaire personage van schrijfster J.K. Rowling te kruipen.

Daniel Radcliffe voorlopig klaar met Harry Potter

Toen Variety de voormalige vertolker van Harry Potter vroeg over het opnieuw spelen van het personage liet hij weten dat het voor hem niet zo hoeft:

”Ik denk van niet. Ik zeg niet graag nee tegen dingen, maar het is niet iets dat ik op korte termijn zou doen. In mijn ogen kunnen de [Harry Potter] films voortaan wel zonder ons. Ik zou dat ook graag zo houden.”

Aldus Daniel Radcliffe. Toch blijft er hoop voor fans. De toelichting die de acteur daarna gaf impliceert dat hij niet zozeer een probleem heeft met Harry Potter, maar liever niet jarenlang aan een bepaalde franchise vastzit:

”Ik ben tevreden over hoe mijn leven er nu uitziet. Ondanks dat ik niet uitsluit ooit terug te gaan naar een franchise vind ik de flexibiliteit die mijn carrière nu kent wel prettig. Ik wil niet in een situatie terechtkomen waarbij ik jarenlang aan een bepaald project vastzit.”

Harry Potter 1
Het spelen van Harry Potter zorgde ervoor dat Daniel Radcliffe zo’n 10 jaar aan dezelfde franchise vastzat (Bron: Warner Bros.)

Guns Akimbo

Ondanks dat een nieuwe vertolking als Harry Potter voorlopig zal uitblijven is Daniel Radcliffe binnenkort wel weer in de bioscoop te zien. Vanaf 5 maart kunnen we in Nederland namelijk genieten van Guns Akimbo, een actiekomedie waarin het personage van Radcliffe terechtkomt in een bizarre spelshow. Hij krijgt hierin onder andere twee pistolen aan zijn handen bevestigt en moet de andere deelnemers te zien uitschakelen. Een trailer kun je in dit artikel vinden.

Reageer op artikel:
Zien we Daniel Radcliffe terug in de rol van Harry Potter?
Sluiten