Dankzij de slimme headphone Nura klaagt niemand meer over jouw muziek

Het is je waarschijnlijk wel eens overkomen: een vriend of vriendin klaagt over een bepaald geluid, terwijl je zelf vrijwel niets hoort. Niets aan de hand! Het betekent niet dat je kameraad dingen verzint (of jij doof begint te worden): zoals ieder mens uniek is, geldt dat ook voor je gehoor. Sommige mensen horen bepaalde tonen minder goed, of juist beter dan anderen. Check bijvoorbeeld ook deze bijzondere effecten van muziek op jou waar je waarschijnlijk niks van afwist.

Ieder oor is uniek

In het dagelijks leven maakt dit verschil weinig uit. Als je echter een goede headphone zoekt om relaxt muziek mee te luisteren, kan het problemen geven. De hoofdtelefoon die voor één iemand het einde is, klinkt voor de ander totaal niet oké. De Nura headphone, nu op Kickstarter, houdt hier rekening mee. Elke keer als je ‘m opzet creëert-ie een op maat gemaakte custom sound!

Het bijzondere van de Nura headphone is dat-ie jouw unieke gehoor vaststelt door middel van een testje. Nura stuurt een geluidssignaal je oor in, en op basis van de ‘echo’ checkt de headphone hoe goed jij bepaalde tonen hoort. Nura stemt de equalizer met deze info optimaal in, waardoor je je favoriete tunes kristalhelder hoort. Clever! De headphone onthoudt automatisch het gehoorprofiel van iedereen die ‘m opzet. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je settings steeds vernacheld worden.

Zevende hemel voor audiofielen

De Nura heeft daarnaast een bijzonder design: het is zowel een in- als on-ear hoofdtelefoon. De cups zorgen voor duidelijk hoorbare lage tonen die de hoge, heldere tonen uit de in-ear speaker niet verstoren. Door de dubbele aanpak beschermt de Nura je gehoor uitstekend, zonder actieve noise-cancelling. Mensen in je omgeving hebben hierdoor ook geen last van jouw muziek.

Nura is momenteel hier voor zo’n 200 euro inclusief verzendkosten te bestellen. Nura is niet cheap, maar de uiteindelijke adviesprijs ligt twee keer zo hoog. Mocht de Nura tegenvallen, dan kun je tot dertig dagen na ontvangst je geld terugkrijgen. Da’s service, én het straalt zelfverzekerdheid uit. Als het goed is wordt de slimme hoofdtelefoon in april 2017 geleverd.

Reageer op artikel:
Dankzij de slimme headphone Nura klaagt niemand meer over jouw muziek
Sluiten