Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 29 jan 2015

Dankzij de slimme matrashoes Luna knap je een perfecte uil

Tegenwoordig zijn er allerlei smartphone-apps en activity trackers die je slaappatroon meten en je een slaapadvies geven. Deze trackers zijn echter niet accuraat en missen we een aantal essentiële features. Zoals het meten van je ademhaling, hartslag en snurkgedrag. Allemaal factoren die ook op je slaappatroon invloed hebben. Een paar vernuftige ingenieurs hebben daarom een matrashoes ontwikkeld die veel meer dan je huidige slaaptrackers bijhoudt.

Sensoren

De matrashoes Luna zit vol sensoren om je slaapgedrag te meten. Denk aan sensoren die je ademhaling, hartslag, temperatuur en licht in de kamer meten. Maar ook een microfoon om je snurkgedrag mee bij te houden. Al deze informatie wordt in een iOS- of Android-app verzameld en geeft tips om je slaap te verbeteren. Maar het zorgt er ook voor dat de juiste temperatuur wordt ingesteld zodat je ‘s nachts niet door de kou wordt wakker gemaakt. Helemaal vernuftig is, is dat wanneer je over een tweepersoonsbed beschikt de temperatuur voor beide helften los van elkaar kan worden ingesteld. Luna zorgt er dus voor dat zowel voor jou als voor je partner het slaappatroon wordt gemeten en het beste advies wordt gegeven.

Open-source

Luna is te koppelen aan je Wifi-netwerk en maakt het van open-source soft- en hardware frameworks gebruik. Hierdoor wordt het voor andere apparaten eenvoudig om ermee samen te werken. Denk aan speakers, slimme lampen en ventilatoren. Niet voor niets wordt er al met Lockitron, Beep, Emberlight en Nest samengewerkt. Een praktisch voorbeeld is dat wanneer je naar bed gaat de Luna dit naar je slimme deurslot communiceert en vervolgens automatisch op slot gaat. Of dat er naar de Nest wordt gecommuniceerd dat je gaat slapen zodat de verwarming kan worden uitgezet. Smart!

Bestellen

Wil jij dus je slaappatroon analyseren en ervoor zorgen dat je onder de optimale omstandigheden van een welverdiende nachtrust kunt genieten? Voor 220 euro is Luna hier te bestellen.

Reageer op artikel:
Dankzij de slimme matrashoes Luna knap je een perfecte uil
Sluiten