Barry Kraakman
Barry Kraakman 20 mei 2015

Dankzij dit vernuftige kabeltje laadt jouw smartphone 2x sneller op

Een algemeen probleem van smartphones is de accuduur; bij normaal gebruik gaat-ie korter mee dan jou dag lang is. Tussendoor aan de oplader hangen is de oplossing voor velen, maar ook dit gaat meestal te langzaam. Het Kickstarter-project ChargeDoubler is dé oplossing voor iedereen die z’n smartphone tussendoor snel wilt opladen.

Opladen op 200%

Om de accu ‘gezond’ te houden wordt te tip gegeven deze pas te ontkoppelen van de oplader wanneer-ie volledig is volgeladen. Waar de Samsung Galaxy S6 met kabel binnen de anderhalf uur volledig is opgeladen, duurt dit bij andere telefoons vaak nog een stuk langer. Té lang om te wachten tot de honderd procent. Dit kan echter een stuk sneller, simpelweg door het gebruik van een andere kabel. USB ChargeDoubler is een oplaadkabel die het mogelijk maakt je device tot wel twee keer sneller op te laden. Waar de meeste kabels een lading van 500mA doorlaten, gebruikt dit kabeltje gebruik van de volledige capaciteit van USB: 1000mA.

Handig

Daarnaast is-ie beveiligd. Dat wil zeggen dat er géén data tussen de smartphone en USB-poort uitgewisseld kan worden. Ideaal dus voor het on-the-go opladen in ‘onbekende’ USB-poorten. Hij is tevens ontworpen dat-ie aan je sleutelbos kan hangen en is dus makkelijk om altijd bij je te dragen.

Op Kickstarter worden twee varianten verkocht, voor zowel iPhones (14 euro) als Android– en Windows Phones (11 euro). Mocht je er eentje bestellen krijg je achteraf een mailtje met de vraag welke kleur je graag wilt. Wij kunnen niet wachten tot-ie op de redactie verschijnt!

Reageer op artikel:
Dankzij dit vernuftige kabeltje laadt jouw smartphone 2x sneller op
Sluiten