Dankzij Yeller deel je de kosten van je taxi met andere reizigers

Moet jij vaak redelijk lange stukken reizen, maar heb je geen auto? Je kunt uiteraard de bus of de trein nemen, maar dan moet je waarschijnlijk ook overstappen. Als jij dan veel spullen bij je hebt is dat niet ideaal. De taxi is dan de beste optie, maar voor een lange taxirit moet je wel even hebben gespaard. Of je moet het geluk hebben dat een wildvreemde toevallig dezelfde kant op moet en de kosten met je wilt delen. Binnenkort hoeft dat niet meer toevallig, je kunt dit namelijk met de Yeller-app doen.

Zodra je een taxi nodig hebt open je de Yeller-app. Daar voer je in waar je heen moet en wanneer. Vervolgens krijg je via een kaart een overzicht van iedereen die in de buurt de Yeller-app gebruikt. Je kunt met deze mensen een chat starten om te vragen of zij dezelfde kant op moeten. Zodra je een match hebt spreek je samen ergens af en dan haalt de taxi jullie daar op. De app is verbonden met een aantal taxidiensten, dus de kans is groter dat er snel één komt opdagen dan wanneer je zelf belt.
Volgens Yeller hoef je niet bang te zijn voor de ‘onbekende’ mensen waarmee jij een taxi deelt. Aangezien je moet inloggen met Facebook kun je precies zien wie er naast je zit.

 
Nu is het de vraag hoe deze app aan zal slaan. De meeste Nederlanders pakken niet dagelijks een taxi, laat staan wekelijks. Hoe groot is dus de kans dat je iemand vindt die op dat moment een taxi nodig heeft en dan ook nog dezelfde kant op moet. En stel je hebt toch iemand gevonden maar die moet er eerder uit, dan maak jij alsnog hoge kosten voor de rit. Het idee van de app is leuk, maar het zal waarschijnlijk beter werken in een land waar de inwoners vaker de taxi pakken. Zoals Amerika bijvoorbeeld, maar dan vooral rond de grote steden.

Reageer op artikel:
Dankzij Yeller deel je de kosten van je taxi met andere reizigers
Sluiten