Dark mode Google Chrome nu beschikbaar: goed en slecht nieuws
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.want.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2019%2F03%2FGoogle-Chrome-dark-mode-ruis.png)
Google heeft versie 73 van zijn browser Google Chrome uitgebracht. Voor bezitters van een Mac(Book) met macOS Mojave is dit goed nieuws. De populaire browser heeft een dark mode gekregen die automatisch ingeschakeld wordt wanneer je de donkere modus van macOS inschakelt.
Voor Windows-gebruikers is er slecht nieuws. Google heeft besloten nog even te wachten met het uitrollen van de donkere modus. Google belooft echter dat ook Windows-gebruikers later een donkere modus krijgen. Windows 10 biedt al sinds 2016 een dark mode en Microsoft Edge en Firefox maken er al gebruik van.
Dark mode in Google Chrome nog niet perfect
De dark mode van Google Chrome zorgt ervoor dat de interface vooral zwarttinten bevat. Dat zit er op macOS Mojave gelikt uit, maar toch zijn er nog wel wat tekortkomingen. Het startscherm van de browser toont bij de snelkoppelingen bijvoorbeeld de namen van sites in een donker lettertype op een donkere achtergrond. Dat is natuurlijk onleesbaar.
Naast de donkere modus, brengt de update ook ondersteuning voor hardware-knoppen op bepaalde toetsenborden en headsets. Deze kunnen nu audio en video in de browser van Google starten, pauzeren of naar het volgende of vorige nummer of video skippen. Handig voor gamers die een uitgebreide headset of toetsenbord hebben.
Google Chrome wordt automatisch geüpdatet
Heb je een Mac? Dan is de kans groot dat je de nieuwe Chrome al hebt. De browser heeft een ingebouwde auto-updater. Je hoeft de Chrome alleen even af te sluiten en opnieuw op te starten om de laatste update te krijgen. Mocht je handmatig willen updaten of nog even voor de zekerheid willen checken dat je de laatste versie hebt, dan kan dat ook. Je kunt op De Mac informatie over updates en de versie opvragen via het menu Chrome → Over Chrome.