Darth Vader’s originele helm verkocht voor astronomisch bedrag

Je hebt Star Wars-fans, en je hebt Star Wars-fans. Dat sommige mensen idolaat zijn van de films was je waarschijnlijk niet onbekend. Maar voor de een gaat de liefde voor de films verder dan voor de ander. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is merchandise te vinden van de franchise. Maar naast merchandise gaan er zo nu en dan ook echte props onder de hamer. Zo ook de helm van Darth Vader uit The Empire Strikes Back. Dat sommige Star Wars-fans ver gaan, bewijst de verkoop van deze helm die voor een buitenaards bedrag werd verkocht.

Darth Vader-helm uit Star Wars is goud waard

Doctor Evil was niet eens de veilingmeester, en alsnog is de originele helm van Darth Vader geveild voor 936.000 pond. Dat is 1.1 miljoen euro. Voor een rekwisiet. Gemaakt van schuim en glasvezel. Wow. Het was verwacht dat de helm rond de 200.000 en 400.000 euro zou opleveren, maar niemand had voorzien dat de zakken van sommige Star Wars-fans zo diep zijn.

We begrijpen natuurlijk dat het er niet om gaat dat het materiaal waarvan de helm is gemaakt vrijwel niks kost. Verf op een doek kost ook niet veel, en toch leveren sommige schilderijen miljoenen euros op. Deze helm die te zien is in de Star Wars film is natuurlijk een puur stukje goud voor wie een ware fan is van de films.

Je bent een echte fan of je bent het niet

Ondanks dat de helm niet helemaal meer in nieuwstaat verkeerde, werd er alsnog wild geboden op de Darth Vader-helm. Dit masker werd door David Prowse gedragen en is het masker waarin Vader onthulde de vader van Luke te zijn. Dus who cares dat er een krasje op het masker zit of er een hoekje mist?

Darth Vader
(Bron: ANP. Foto door Frederic J. BROWN / AFP)

Het masker was onderdeel van een grotere veiling waar meerdere items uit bekende Hollywoodfilms werden geveild. Zo werd onder andere Dorothy’s jurk uit de originele The Wizard of Oz verkocht voor een ‘schamele’ 700.000 Euro en ging Sean Connery’s ‘moon buggy’ uit Diamonds are Forever onder de hamer voor ongeveer 550.000 Euro.

Heb je door het lezen van dit artikel zin gekregen in de aankomende Star Wars Jedi: Fallen Order Story? Check dan hier de trailer.

Reageer op artikel:
Darth Vader’s originele helm verkocht voor astronomisch bedrag
Sluiten