Ilona Braam
Ilona Braam Elektrische auto's 30 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Deze custom Ducati is minder agressief dan je gewend bent, maar prachtig om te zien

Wat is er mooier dan een vervallen motorfiets, die weer helemaal in zijn glorie wordt hersteld? Dit overkwam een een Ducati 250 Scrambler uit 1965. Hij kwam verwaarloosd en gebroken aan in de MotoRelic motorshop in het stadje Hamilton in de VS, om weer helemaal op te bloeien als een custom Dastardly Ducati.

Opgebouwd uit Suzuki onderdelen

De Ducati moest eerst helemaal uit elkaar gehaald worden om er nog iets van te maken. Eigenaar van MotoRelic Sean Skinner bouwde de motor weer als een soort Frankenstein op uit onderdelen van verschillende andere motorfietsen. Zo kreeg de Ducati vorken en kroonplaten van een Suzuki TS250, welke op maat gemaakt moesten worden. Sean vond verder een tank van een Suzuki T350 in zijn workshop, welke perfect leek te zijn voor de Dastardly Ducati. Het zadel kreeg nieuwe bekleding en de motor werd overladen met allerlei nieuwe onderdelen.

Motorelic Dastardly Ducati

Dastardly Ducati minder agressief dan je standaard custom bike

Het resultaat mag er zeker wezen en de herboren MotoRelic Dastardly Ducati ziet eruit om van te smullen. De tank doet een beetje denken aan een helikopter, maar aan de andere kant door de rood/zwarte verflaag ook een beetje aan een lieveheersbeestje. Dit is misschien de reden dat de motor de naam Dastardly heeft gekregen, wat in het Nederlands “lafhartig” betekent.

Het is waar dat de motorfiets er niet even agressief uitziet als andere custom bikes, maar dat hoeft ook helemaal niet. Niet alle motoren hoeven eruit te zien alsof ze je gaan verslinden en de Dastardly past wat dat betreft perfect bij de uitspraak: make love not war.

Als de Dastardly er toch wat te zoetsappig voor je uitziet, zal je waarschijnlijk watertanden van de Dark Side motor. Hij is helemaal zwart, aggressief en laat absoluut niet met zich sollen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Designboom

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze custom Ducati is minder agressief dan je gewend bent, maar prachtig om te zien
Sluiten