Dat komt even uit het niets! Facebook koopt Oculus VR voor 2 miljard dollar

Dat was even schrikken gisterenavond laat. Er kwam ineens het nieuws voorbij dat Facebook voor 2 miljard dollar het bedrijf Oculus VR heeft gekocht, de fabrikant van de virtual reality-bril Oculus Rift. Facebook betaalt 400 miljoen dollar in cash en 1,6 miljard in aandelen uit. Dit zijn zo’n 23,1 miljoen Facebook-aandelen. Nu schrokken we natuurlijk niet écht van dit nieuws, maar bijzonder vonden we het wel. Wat wil Facebook namelijk met een bedrijf dat zich op virtual reality richt? Één ding is zeker, Facebook is geld aan het uitgeven.

[RELATED_ARTICLE article_id=”77308″]

De Oculus Rift is bekend geworden toen het product in 2012 op Kickstarter belandde. Oculus VR haalde zo’n 2,4 miljoen dollar op en was dus één van de meest succesvolle Kickstarterprojecten. Sindsdien werd er volop mee en aan gesleuteld en lieten developers zien waar het product toe in staat is. Niet voor niets haalde het bedrijf in 2013 nog zo’n 91 miljoen dollar aan funding op. Begin januari tijdens de CES 2014 presenteerde Oculus VR nog de opvolger van de Oculus Rift, de Crystal Cove.

[RELATED_ARTICLE article_id=”80023″]

De Oculus Rift wordt op dit moment vooral ingezet voor game-doeleinden, dus waarom koopt Facebook zo’n bedrijf? Mark Zuckerberg ziet de game-mogelijkheden pas als het begin. “Oculus heeft de potentie om het sociaalste platform ter wereld te worden,” aldus Zuckerberg. Hij wil dan ook dat mensen in de toekomst ervaringen met elkaar delen in plaats van alleen verhalen. Dat is best wel en interessante gedachte.

Reageer op artikel:
Dat komt even uit het niets! Facebook koopt Oculus VR voor 2 miljard dollar
Sluiten