Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 19 apr 2018

Schattig: Scholieren daten via Fortnite

Het zal je vast niet ontgaan zijn: Fortnite is de populairste game op dit moment. Wanneer ik op verjaardagen ben en vertel over dat ik voor mijn werk games speel en over games schrijf, dan gaat het gesprek snel over Fortnite en of ik dat speel. Met name bij jongeren is de game op dit moment enorm populair. Zo populair dat de game in de Verenigde Staten wordt gebruikt om een date te vragen. En dat is naar verluid geen geïsoleerd geval, maar gebeurt vaker.

Fortnite voor een date

Zo is er één gamer die in de Verenigde Staten de game gebruikte om zijn vriendin te vragen om met hem naar de Prom te gaan (soort van eindejaarsfeest, wat in de Verenigde Staten nogal een big thing is). Hiervoor had hij een hele muur gebouwd met daarachter een bouwwerk dat het woord ‘Prom?’ spelde. Gelukkig voor de jonge gamer werd zijn vraag met een ja te beantwoorden. Zie hieronder hoe dat in het werk ging.

Asked my girlfriend to prom in Fortnite (she liked it btw) from r/FortNiteBR

En dat is schijnbaar niet de enige persoon. Op Polygon zijn er verschillende voorbeeld te vinden van gamers die de game gebruiken om een Prom date voor elkaar te krijgen. En de meeste lijken daarbij ook nog eens succesvol te zijn.

Fortnite date

Blijkbaar wordt het gewaardeerd dat er moeite wordt gedaan om iemand te vragen via een game in plaats van een appje of het in het echt vragen. Er is simpelweg meer tijd in gaan zitten en daarmee lijkt de scoringskans hoger te liggen. En mocht de date op Prom compleet misgaan? Dan kun je nog op de avond zelf Fortnite spelen, zoals op de onderstaande school gebeurde.

Mocht je de game nog niet zelf spelen? Begin dan snel en gebruik deze handige tips.

Reageer op artikel:
Schattig: Scholieren daten via Fortnite
Sluiten