Ontbytes: Yes! Apple kondigt 12 september nieuwe iPhone(s) aan, Google gaat automatisch afspelend geluid in Chrome muten en meer

Niets is lekkerder dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opvallende nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de koffieapparaat. Met vandaag onder meer: de nieuwe iPhones worden bijna aangekondigd.

Datum aankondiging nieuwe iPhones bekend

Goed nieuws voor alle Apple-fans! Apple zal 12 september nieuwe versies van de iPhone aankondigen. Dat meldde de Wall Street Journal gisteren op basis van ingewijden.

De bronnen van de krant zeggen dat er meerdere iPhones worden aangekondigd, zoals eerder ook al wel in geruchten werd verspreid. Apple gaat updates voor de iPhone 7 en 7 Plus uitbrengen. Daarnaast komt er nog een volledig randloos model uit met OLED-scherm. De naam van het laatste toestel is nog niet bekend.

Nederland moet zich beter bewapenen tegen informatieoorlog

Het is belangrijk dat Nederland snel een organisatie krijgt die digitale dreigingen uit het buitenland in kaart brengt. Dat heeft de strategisch adviseur van Nationale Veiligheid en Cyber van het ministerie van Defensie in de Volkskrant gezegd.

Een centraal orgaan moet permanent in de gaten gaan houden op welke manier de democratie wordt ondermijnd door buitenlandse krachten, zegt Welfred Rietdijk. Op dit moment zijn Inlichtingendiensten en Defensie daar volgens hem niet tegen opgewassen. De informatieoorlog is volgens Rietdijk zeer bedreigend voor de democratie.

Google werkt aan functie om automatisch spelend geluid van websites uit te zetten

Ja, dit is fijn! De testversie van Google Chrome beschikt over een functie waarmee gebruikers geluiden in websites kunnen blokkeren. De experimentele ‘Canary’ versie van de browser steekt een stokje voor websites die automatisch video’s met geluid afspelen.

De functie wordt op dit moment getest. Gebruikers kunnen door op een slotje in de zoekbalk te klikken geluiden op websites uitschakelen. Laat deze nieuwe functie maar snel komen.

iPhone

Snackbyte: de evolutie van videogamegraphics

Oude games als Pacman en Super Mario Bros. kennen velen van ons nog wel (zo niet, ga je schamen). Naast deze klassiekers zijn er inmiddels ontelbaar veel games bij gekomen. Met de komst van die nieuwe games zijn ook de graphics vernieuwd en vooral verbeterd. Deze video laat deze evolutie zien, van 1962’s Soacewar tot 2017’s Horizon Zero Dawn. Na het kijken van deze video realiseer je je wel even weer hoe super strak games er tegenwoordig uitzien.

Reageer op artikel:
Ontbytes: Yes! Apple kondigt 12 september nieuwe iPhone(s) aan, Google gaat automatisch afspelend geluid in Chrome muten en meer
Sluiten