Elektrische fiets: 2-in-1 Daymak EC1 van koolstofvezel

Al een tijdje worden elektrische fietsen steeds populairder en inmiddels vind je ebikes in allerlei soorten en maten. Bij sommige elektrische fietsen ligt de focus op hoe licht ze wel niet zijn en bij andere is het weer de bedoeling dat je helemaal niet door hebt dat het om een ebike gaat. De makers van de Daymak EC1 vonden het weer belangrijk dat een fiets om meerdere manieren ingezet kan worden met als resultaat een ebike die je binnen een handomdraai kunt omtoveren tot een normale fiets.

Rijbereik van 30 km

Licht, veranderbaar en betaalbaar zijn de drie woorden die gebruikt worden om de Daymak EC1 te omschrijven. Zoals gezegd kun je de fiets inzetten als ebike, zodat je net wat minder hoeft te zwoegen. Een 250 watt borstelloze Daymak Specialized Motor zorgt in dit geval dat je vooruit komt en deze wordt gecombineerd met een 10,4AH batterij die goed zou moeten zijn voor een rijbereik van 25 tot 30 km aan ondersteuning. Binnen Europa krijg je met de elektrische fiets een boost tot 25 km per uur, waardoor je ook geen certificaat nodig hebt om op het ding te rijden.

Daymak EC1 elektrische fiets

Van ebike naar normale fiets

Als je af en toe helemaal geen zin hebt om geholpen te worden tijdens het fietsen, kun je de Daymak ook gewoon gebruiken als een standaard fiets. Hiervoor kun je snel even het achterwiel verwisselen met een standaard wiel en verwijder je de accu. Dit zorgt ervoor dat je zoals vanouds gewoon kunt fietsen en het maakt de fiets ook weer een stukje lichter. Niet dat de fiets om te beginnen zwaar is, want dankzij het gebruik van koolstofvezel en een aluminiumlegering is hij toch al een stuk lichter dan je gewend bent van een elektrische fiets.

Daymak EC1 elektrische fiets

Begin op Kickstarter

De Daymak EC1 ebike begon ooit als Kickstarter project en had binnen de kortste keren al genoeg investeerders om het project door  te laten gaan. Helaas krijg je inmiddels geen early bird kortingen meer, maar de prijs van omgerekend 1.311 euro valt ook nu nog behoorlijk mee vergeleken met veel andere elektrische fietsen. Helaas zul je wel wat meer moeite dan normaal moeten doen om de fiets te bemachtigen, aangezien er geen dealer is in Nederland. Op de officiële website helpen ze je echter graag verder en als je toevallig deze zomer in Italië bent, kun je er in ieder geval één scoren.

Ook elektrische bakfietsen beginnen aan populariteit te winnen en als je er eens één wilt proberen is de CargoBike Cruiser Lang Steps N8 een mooie optie.

Daymak

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: 2-in-1 Daymak EC1 van koolstofvezel
Sluiten