Ook Days Gone moet een stuk beter gaan lopen op de PS5

Onlangs brachten we het nieuws naar buiten dat de PlayStation 4-topper God of War gebruik maakt van de mogelijkheden die de PS5 met zich mee brengt. En daar staat de game niet alleen in. Ook een titel als Days Gone werkt straks beter.

Dat liet de ontwikkelaar van Days Gone, Bend Studios, weten op Twitter. Door de verbeteringen moet de game straks nog beter gaan lopen op de PS5 dan dat op de PlayStation 4 het geval was.

Days Gone op de PS5

Als we afgaan op de Twitter-post, dan is het vooral op het gebied van performance dat de game gebruik maakt van de extra mogelijkheden die de PS5. Zo zal de game gaan draaien op een framerate van 60fps met een zogenaamde Dynamic 4K-resolutie. Het komt er op neer dat de game er mooier uit ziet en soepeler loopt. Een andere fijne aankondiging is dat de savefiles die je nu op de PlayStation 4 hebt staan gemakkelijk meegaan naar de nieuwe spelcomputer. Op die manier kun je verder gaan waar je gebleven was.

Sterker nog, als je goed voorbereid wilt zijn op de PS5 met deze game, dan kun je nu alvast losgaan. Days Gone is namelijk onlangs toegevoegd tot PlayStation Now. Dat betekent dat je met een actief abonnement op die service de game gratis binnen kan halen en daarna door kan gaan op de PS5. Dat kan overigens tot en met 5 januari.

Gelijk op de PS5 aan de slag

Heb je geen zin om de game los te halen of geen abonnement op PlayStation Now, dan is het alsnog mogelijk om Days Gone te beleven. De game gaat onderdeel zijn van de PlayStation Plus Collection van de PS5. Die collectie bestaat uit een aantal topgames voor de PlayStation 4 die je vanaf dag één kan beleven. Ideaal wanneer je op de PS4 een aantal games hebt gemist.

Reageer op artikel:
Ook Days Gone moet een stuk beter gaan lopen op de PS5
Sluiten