Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 20 jul 2018

DC Universe onthuld: streamingdienst voor films, series en comics

Disney werkt hard aan een eigen streamingdienst, en trekt daarom steeds meer content van Netflix af. Indirect krijgt Marvel daarmee natuurlijk ook zijn eigen streamingdienst. Aan de andere kant is men ook druk bezig. Sterker nog, DC heeft nu zijn eigen abonnementsdienst onthuld: DC Universe.

DC Universe onthuld

Voor 7,99 dollar per maand of 74,99 dollar per jaar krijgen fans toegang tot een berg aan toffe content. Van klassieke Batman-films en cartoons tot zelfs een collectie aan duizenden comics. Wat dat betreft onderscheidt DC Universe zich van bijvoorbeeld Netflix.

Het unieke aspect blijft niet beperkt tot enkel comics. Zo krijgen abonnees ook toegang tot een winkel met exclusieve merch en een forum waarop ze hun favoriete superhelden, films, games, series en andere dingen kunnen bespreken. Inclusief de autoritaire encyclopedie.

Qua series is er al een redelijk divers exclusief aanbod. Op DC Universe vind je onder andere de live-action Titans serie, Doom Patrol, Swamp Thing en de geanimeerde series Young Justice: Outsiders en Harley Quinn.

Nieuwere films als Wonder Woman en Justice League zijn helaas nog niet beschikbaar. Oudere titels zoals Christopher Nolan’s Batman-pareltjes en klassieke series zoals Lois and Clark heb je wel onbeperkt tot je beschikking.

DC UNiverse

De dienst komt in de herfst uit, en zal beschikbaar zijn op Android, iOS, Apple TV, Android TV en in je browser. Nu alleen nog de vraag: komt DC Universe ook naar Nederland? Dat is op het moment van schrijven helaas niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat superhelden-fans op hun wenken worden bediend.

 

Reageer op artikel:
DC Universe onthuld: streamingdienst voor films, series en comics
Sluiten