Rutger Houweling
Rutger Houweling Gadgets 5 mei 2013
Leestijd: 3 minuten

De 10 beste gadgets voor koffieverslaafden

Aangezien die koffieverslaving toch al overduidelijk is, kunnen we er maar net zo goed aan toegeven. Met deze tien koffiegadgets zit het met een lekker kopje wel goed.

1. Aerobie AeroPress Coffee en Espresso Maker

De machine oogt op het eerste gezicht niet erg mooi, maar gelukkig doet-ie zijn werk wel goed. De Aerobie AeroPress Coffee en Espresso Maker maakt dankzij een volledige onderdompeling en een zachte druk koffie met een buitengewoon rijke smaak. Voor slechts twee tientjes is de Coffee en Espresso Maker hier te koop.

2. 3sixteen x HCR Travel Coffee Kit

Als je een echte koffieliefhebber bent, dan is hotel- of bezininepompkoffie niet te doen. Om dan toch aan je dagelijkse hoeveelheid koffie te komen, sloegen Handsome Coffee Roasters en 3sixteen de handen ineen. Het resultaat is een limited edition travel kit met alles wat nodig is voor het perfecte kopje koffie. Ook nog eens gehuld in een prachtige leren tas, is de kit hier voor 250 euro te bestellen.

3. Tonfisk Coffee Pot

Het Finse merk Tonfisk heeft een prachtige koffiepot gemaakt. Te koop voor zo’n 83 euro is de koffiepot speciaal gericht om te worden opgetild en uit te drinken. Dit klinkt logisch maar geloof ons, niet zeker niet alle koffiepotten zijn zo simpel en handig ontworpen. De prachtige pot is voorzien van een houten armband en wit porselein.

4. The Professional Barista’s Handbook

Als je dan toch zo van koffie houdt, dan moet je er wel genoeg over weten. Met The Professional Barista’s Handbook komt dat in ieder geval wel goed. Alle praktische en relevante informatie is er te vinden. Na het lezen weet je exact hoe je een professioneel kopje koffie in elkaar flanst. Voor zo’n dertig euro is het boek hier te bestellen.

5. Gaggia Espresso Machine

Niet alleen de koffie van deze machine is geweldig, ook de look mag er zijn. Met het simpele en elegante design zal het in elke keuken goed staan. Voor iets minder dan 250 euro is de mooie Gaggia Espresso Machine hier te koop.

6. Coffee Joulies

Vreemde metalen koffiebonen, zo zien de Joulies eruit. Natuurlijk hebben ze een functie, een zeer handige ook nog! Met vijf bonen per verpakking, zorgen ze voor de perfecte temperatuur van je koffie. Is je koffie te heet? De bonen absorberen de warmte en geven dit terug wanneer het nodig is. Voor iets minder dan veertig euro zijn deze voortaan onmisbare koffiebonen hier te koop.

7. Bodum Latte Milk Frother

Melkschuim is voor velen een onmisbare toevoeging. De Bodum, die voor iets minder dan vijftig euro hier te koop is, werkt simpel op batterijen en creëert binnen een handomdraai heerlijk schuimend melk dankzij een spiraal in het midden. Zet de Bodum even in de magnetron en klaar is kees. Ook leuk: het apparaatje is in vier verschillende kleuren te koop.

8. Thermos Vacuum Insulated Travel Tumbler

Een koud kopje koffie is allesbehalve lekker. Dan kun je er nog zoveel over lezen en de beste apparaten in huis hebben, maar koude koffie is hoe dan ook een verloren zaak. Triest ook. Gelukkig kun je dit probleem makkelijk oplossen. In deze thermosfles is namelijk ruimte voor een halve liter heerlijke warme koffie dankzij de vacuüm isolatie-technologie. Voor zo’n dertien euro is-ie hier te bestellen.

9. Secret Squirrel Cold Brew Coffee

Deze koffieconcentratie kan in zowel koude als in warme melk worden gemixt en is daarom ook ideaal voor ijskoffie’s. Voor zo’n vijftien euro krijg je twee flesjes Secret Squirrel dat maximaal 24 uur werd gebrouwen in gefilterd water met gemalen bonen, met als resultaat een soepele en rijke koffiesmaak. De ijskoffie is perfect voor de warme zomerdagen en is daarom ook makkelijk mee te nemen in de thermosfles hierboven.

10. Grow Your Own Coffee

Liever zelf die handen uit de mouwen steken? Kweek dan je eigen koffiebonen. Deze DIY-kit bevat alles wat nodig is voor het kweken van koffieboontjes en als je het goed doet, heb je binnen vier weken je eigen koffieplant. Voor iets meer dan zeven euro is het pakket hier te koop. Nodig alleen niet teveel vrienden uit, want binnen de kortste keren is de plant alweer leeggeplukt en ben je out of coffee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De 10 beste gadgets voor koffieverslaafden
Sluiten