Daniel Koster
Daniel Koster Rides 1 apr 2016

De 35.000 dollar-kostende Tesla Model 3 is een feit

Eindelijk is-ie daar: De Tesla Model 3. Deze staat in flink contrast met de Model X, de laatste wagen die door Tesla werd gepresenteerd. Dit is namelijk de eerste auto van Tesla’s kant die relatief betaalbaar is. De auto werd vanochtend gepresenteerd en de harten van vele (elektrische) autofielen gaan hier harder van kloppen. Waarom? Dat vertellen we je graag!

De Tesla Model 3: de goedkoopste én veiligste (elektrische) auto van het moment

Elon Musk, wie kent hem niet. Elon Musk is uiteraard de CEO van Tesla. Hij was dan ook diegene die de Model 3 mocht presenteren. Hierbij kwam hij met bijzondere en gedurfde uitspraken. Zo zei hij: “Het is niet mogelijk om een betere auto te kopen voor rond de dertigduizend euro.” Ook zou de wagen één van de meest veilige zijn. Dat is wel nodig. De wagen kan op dit moment binnen zes seconden van nul naar honderd en er zullen ook versies van de auto beschikbaar zijn die nóg sneller zijn. De afstand die de auto op een volle ‘tank’ kan overbruggen is op dit moment 350 kilometer. Dat zal in de finale versie nog opgekrikt worden, of zo is de verwachting`van Tesla’s kant.

Wederom een bijzonder, Tesla-ontwerp

Het ontwerp van de Tesla is bijzonder en zeker niet bij iedereen geliefd. Wij vinden het ontwerp echter wel wat hebben. De Model 3 kent bijvoorbeeld een glazen overdekking die van de ruitenwissers doorloopt tot de kattenbak. Dat vinden we futuristisch en awesome! De neus vinden we wat minder gaaf en een beetje saai. De wagen bouwt verder voort op het ontwerp van eerdere modellen. Zo kent-ie wederom een voor- en achterbak waar je je spullen in kwijt kunt. Zo zou je een surfboard van meer dan twee meter in de wagen kwijt kunnen. Of een lichaam natuurlijk haha! Net zoals eerdere modellen wordt-ie met achterwielaandrijving of vierwielaandrijving geleverd. Dit maal wordt de wagen van een 15-inch touchscherm voorzien en zouden er vijf personen comfortabel in de wagen kunnen zitten.

Eind 2017 de eerste Model 3 wagens op de stoep

De Model 3 zal (hopelijk) vanaf het eind van 2017 worden geleverd. Hierbij zal-ie automatisch voorzien zijn van de autopiloot hardware en ook alle veiligheidsfunctionaliteiten zullen in de auto zijn verwerkt automatisch actief zijn. In de Verenigde Staten zal de auto 35.000 dollar kosten. Dat betekent als je het bedrag naar de euro vertaalt dat-ie in Nederland een goede dertigduizend euro zou kosten. De verwachting is echter dat-ie hier 35.000 euro zal gaan kosten. We laten het je weten zodra we meer weten over de specifieke prijs! Wil je ‘m trouwens bestellen? Dat kan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De 35.000 dollar-kostende Tesla Model 3 is een feit
Sluiten