Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 25 jul 2018

De vijf beste cabrio’s voor dit warme weer

Natuurlijk kun je met dit warme weer gewoon de airconditioning aan doen¬†om wat af te koelen. Maar veel leuker is natuurlijk over de weg scheren in je¬†cabrio met je haren los in de wind. Dit zijn de vijf beste cabrio’s om dit zomerse plan in uit te voeren.

Mazda MX-5 Miata

Op nummer √©√©n op onze¬†lijst van cabrio’s staat de Mazda MX-5 Miata. Deze geraffineerde¬†tweezitter komt met maar liefst 155 pk en onder de motorkap een¬†2.0 liter viercilinder motor. Bij het standaard model kan handmatig geschakeld worden¬†tussen¬†zes versnellingen. Optioneel is het mogelijk er ook een automaat van te maken. Doordat¬†de carrosserie van aluminium is gemaakt wordt de auto wat zwaarder en blijft hij lekker op de weg wanneer je door de bochten heen scheurt. Het RF model is uitgerust met een¬†luxe targa¬†dak, maar is wel een stukje duurder dan de versie met een stoffen kap.

Mazda MX-5 Miata

Mercedes-AMG S 63 / S 65

De Mercedes-AMG S 63 en S65 combineren¬†elegantie en luxe met behoorlijk wat kracht. De auto’s zijn¬†uitgerust met een grote luchtinlaat aan de voorkant¬†en wielen die daar duidelijk bij passen. Met de vier uitlaatpijpen¬†maken de AMG auto’s een krachtige¬†indruk. Het S 63 model produceert 577 pk en komt met een twinturbo V8 motor met vierwielaandrijving. De S 65 heeft wat meer power met 621 pk en een twinturbo V12 motor. Aan de binnenkant worden de auto’s gesierd door leer, carbonfiber en alle andere pracht en praal van een moderne Mercedes.

Mercedes-AMG S63

BMW 2-series

Met de cabrio van de BMW 2 serie krijg je een gebruikelijke krachtige prestaties van BMW in een zomerse uitvoering. Door de basis 230i modellen wordt 248 pk geproduceerd door de 2.0 liter turbomotor. Hierbij kan je kiezen tussen een versnellingsbak met vier of acht versnellingen, waartussen automatisch wordt geschakeld. De M240i is echter een wat interessanter model. Bij deze auto is achterwielaandrijving standaard en kan je optioneel ook voor vierwielaandrijving kiezen. Verder komen M modellen ook standaard met een pakket aan upgrades voor de remmen, vering en het sturen. Dit pakket is optioneel voor de andere modellen.

BMW 2 serie

Mercedes-Benz S-class

Al zolang de Mercedes-Benz S klasse auto’s bestaan, staan ze voor luxe en klasse met een vleugje sportiviteit. ¬†Het cabrio model komt met een¬†V8 motor en achterwielaandrijving. Met de uitgebreide intelligente klimaatregeling features wordt je beschermd tegen tocht en wind, terwijl je lekker zonder dak rondrijdt. Aan de buitenkant vinden we een driedimensionale grille en innovatieve lampen met LED technologie.

Mercedes S klasse

Audi A5 cabrio

De Audi A5 heeft een goede balans gevonden tussen comfort en stijl. De auto weet met de vierwielaandrijving goed te presteren onder alle omstandigheden. De A5 komt met een 2.0 liter motor en produceert 252 pk. Je kunt bij dit model kiezen voor automaat met zeven versnellingen of handmatig schakelen met zes versnellingen. Verder is de Audi A5 standaard uitgerust met technologie, welke ervoor zorgt dat de auto automatisch remt in geval van nood. Extra veiligheids features zijn tegen betaling ook toe te voegen aan het pakket. Verder komt de auto met een 7 inch display voor het infotainment systeem met Apple CarPlay en Android Auto.

Audi A5 cabrio

Nu de zon toch zoveel schijnt kunnen we behalve rondrijden in een cabrio ook op een andere manier hiervan profiteren. Met de SolarGaps jaloezie√ęn is het namelijk mogelijk de zon te gebruiken om energie op te wekken.

Reageer op artikel:
De vijf beste cabrio’s voor dit warme weer
Sluiten