Daniel Koster
Daniel Koster Gadgets 18 jan 2018

De 5 meest briljante, vernuftige paraplu’s om stormachtige dagen mee te trotseren

Waar de zomer in vele landen garant staat voor zonovergoten weer met strak blauwe hemels, weet je het in Nederland nooit. Zo kan het de ene dag heerlijk weer zijn en de volgende dag met regen overgoten zijn. Gelukkig is er één grote vriend voor dit soort dagen, de paraplu. Wij hebben de vijf handigste die we kennen voor je op een rijtje gezet!

De slimme HAZ-umbrella

Het in- en uitklappen van je paraplu is een vervelend werkje. Je krijgt er natte handen van en het kost tijd en moeite. Dit is verleden tijd met de elektrische HAZ-paraplu. Met één druk op de knop klap je ‘m uit en in. Daarnaast is de paraplu ook van Bluetooth voorzien. Doordat-ie hierdoor te allen tijde gelinkt is aan je smartphone krijg je meteen een notificatie als je je paraplu ergens hebt laten staan. Dit wil menig mens nog wel eens overkomen namelijk! De HAZ is voor 62 euro te reserveren. Dit is helaas wel zonder 22,50 euro aan verzendkosten! Voor een kleine honderd euro heb je ‘m dus al in je bezit.

De KAZ-brella

De KAZ-brella keert het concept van de paraplu letterlijk binnenste buiten. Je klapt de paraplu namelijk van binnen naar buiten uit. Dit leidt tot vele voordelen waardoor wij eigenlijk niet begrijpen dat niemand hier eerder op is gekomen. Zo zit de natte buitenkant tijdens het inklappen aan de binnenkant van de plu en creëer je bij het binnenkomen geen natte vloer. Daarnaast kun je de paraplu vanuit je auto of als je omringt staat met mensen makkelijk uitklappen. Ideaal! Je kunt de KAZ nog voor het eind van dit jaar hier aanschaffen.

De Phone-brella

We zijn allemaal constant connected. Loop je echter in de regen met een normale paraplu in je hand, dan is het lastig om te WhatsAppen of even je Instagram te checken. De Phone-brella lost dit probleem op. Door een c-vormige handgreep kun je ‘m aan je pols bevestigen. Je kunt de brella tegen je schouder aan laten rusten waar-ie door het design stevig op zijn plaats zal blijven zitten. Handig, aangezien de Phone-brella ook voor andere situaties een uitkomst is. Wat dacht je van iemand die op krukken loopt of om een andere reden zijn handen niet vrij heeft. Het concept van het Japanse kt Design heeft de Red Dot Design Award gewonnen. Hopelijk is-ie dus voor de winter klaar voor gebruik! Houd de site van kt Design hiervoor in de gaten.

De Nubrella paraplu

Met de paraplu op de fiets stappen is eigenlijk nooit een succes. Je plu waait alle kanten op en je wordt alsnog nat. De Nubrella biedt hier deels een oplossing voor. Je kunt ‘m namelijk als een soort astronauten-helm over je gezicht heen dragen. Hierdoor blijft je haar altijd in model en wordt je gezicht niet nat. Voor de rest van je lichaam heb je dan nog wel een regenpak nodig, maar dat is bijzaak. Voor 95 euro schaf je ‘m hier aan.

De Unbreakable Umbrella

Helaas zijn paraplu’s vaak wat broze apparaten. Wij hebben in ieder geval al flink wat plu’s over ons leven heen versleten. Dat is met de Umbreakable Umbrella verleden tijd. De naam zegt denken we al genoeg, je moet wel heel erg je best doen om deze paraplu kapot te krijgen. En je kunt er ook nog eens watermeloenen mee doormidden slaan, super handig natuurlijk! Voor een kleine 110 euro is-ie van jou!

Wil jij in het vervolg goed gewaarschuwd zijn voor de storm, zodat je lekker binnen kunt blijven zitten? Download dan een van deze vijf beste weer-apps.

Reageer op artikel:
De 5 meest briljante, vernuftige paraplu’s om stormachtige dagen mee te trotseren
Sluiten